24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Πανηγυρισμοί στην Βαγδάτη για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων









Χιλιάδες Ιρακινοί τραγουδούσαν και χόρευαν στους δρόμους το βράδυ, γιορτάζοντας την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις πόλεις που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Νωρίτερα χθες η αποχώρηση γιορτάστηκε με εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ οι τηλεπαρουσιαστές είπαν τις ειδήσεις φορώντας στο λαιμό τους την ιρακινή σημαία.

Οι 130.000 Αμερικανοί στρατιώτες που παραμένουν στην χώρα μετά την εισβολή του 2003 έχουν αποσυρθεί στην επαρχία και δεν έχουν δικαίωμα επέμβασης αν δεν τους ζητηθεί από την ιρακινή κυβέρνηση. Με βάση την συμφωνία που υπογράφτηκε τις τελευταίες μέρες της διοίκησης Μπους όλα τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν το τέλος του 2011, ενω με νεώτερη απόφαση του Ομπάμα το μεγαλύτερο μέρος τους θα έχει αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2010.

Περίπου 4.300 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 6χρονης κατοχής, ενώ υπολογίζεται ότι από μισό έως ένα εκατομύριο Ιρακινοί έχασαν την ζωή τους την ίδια περίοδο. Σε ανακοίνωση σε site, το οποίο συνδέεται με το κόμμα Μπάαθ, ο Ιζάτ Ιμπραήμ Αλ Ντουρί, στενός συνεργάτης του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσσείν, χαρακτηρίζει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις πόλεις «ιστορική νίκη της ιρακινής αντίστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου