24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Στις 6,2 μονάδες ανέρχεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 33,7% και η ΝΔ 27,5% σε δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".

Αντίστοιχα στη δημοσκόπηση της ALCO το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 μονάδες συγκεντρώνοντας 31,7% και η ΝΔ 25,7%.

Τα ευρήματα για τα μικρότερα κόμματα δείχνουν σταθερή τη δύναμη του ΚΚΕ στο 7,8% και του ΛΑΟΣ στο 5,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται δημοσκοπικά στο όριο εισόδου στη Βουλή από 3,2 ως 3,5% και οι Οικολόγοι βρίσκονται κάτω από 3%.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις περισσότεροι από ένας στους δέκα ερωτηθέντες δεν αποκαλύπτουν τι θα ψηφίσουν. Η αδιευκρίνιστη ψήφος στη MARC ανέρχεται στο 10,8 % και στην ALCO στο 14,2%. Η φθορά της κυβέρνησης δείχνει να παρασύρει πλέον και την εικόνα του Κώστα Καραμανλή.

Στη δημοσκόπηση της ALCO καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 33,7% ακολουθεί ο κανένας με 32,5% και έπεται ο Κώστας Καραμανλής με 31,1%.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "είμαστε εμείς αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατεστημένο που σταματά αυτή την πορεία των απαραίτητων αλλαγών, αλλαγών που είναι προς όφελος του πολίτη. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, αυτό της ανάπτυξης που είναι βιώσιμη, πράσινη, δίκαιη, κοντά στο πολίτη".

Με βάση τα ευρήματα της ALCO, το ΠΑΣΟΚ σε πεντακομματική Βουλή βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία διεκδικώντας 148 έως 149 έδρες, στη ΝΔ αναλογούν 98 έως 99 έδρες στο ΚΚΕ 23-24 έδρες, στο ΛΑΟΣ 17-18 και στο ΣΥΡΙΖΑ 9-10 έδρες.

"Το θέμα μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα, να προσφέρουμε, να δουλέψουμε και να προσφέρουμε στον πολίτη. Το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, εμένα δεν με καλύπτει καμία δημοσκόπηση" υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης.

Η χαμηλή συσπείρωση είναι σημαντικό πρόβλημα για τη ΝΔ αφού σύμφωνα με τη MARC φθάνει μόλις στο 62% ενώ στην ίδια δημοσκόπηση η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 79,6%.

Έχοντας υπόψη και τα χαμηλά δημοκοπικά ποσοστά του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση. "Έχουμε μια κυβέρνηση -σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας- που παραπαίει. Το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι το αν θα κάνει ανασχηματισμό ή εκλογές και πότε θα το κάνει".

Στην καταδίκη του δικομματισμού προτρέπει το ΚΚΕ. "Ο λαός -δήλωσε ο Κ. Μεντρέκας- δεν πρέπει να παρακολουθεί ως θεατής το συναγωνισμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση για να κλιμακώσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αλλά τώρα δυναμώνοντας το ΚΚΕ και το κίνημά του πρέπει να αντεπιτεθεί".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ δηλώνει ότι το κόμμα του αξιολογεί τα ευρήματα και επισημαίνει ότι "οι πρώτες μετακαλοκαιρινές δημοσκοπήσεις πρέπει να μελετηθούν με ιδιαίτερη προσοχή. Τα ευρήματα επανασχεδιάζουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ο ΛΑ.Ο.Σ με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, στέκεται στις πολιτικές εξελίξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου