24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ‏...

Για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ‏...

Τα golden boys της εταιρείας δεν έλαβαν κανένα μέτρο...

Από το γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Παράταξης *ΠΡΩΤΑ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ.*
.
Με αφορμή το νέο θανατηφόρο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«To νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ αναδεικνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης και των golden boys της ΛΑΡΚΟ για την απαξίωση της επιχείρησης και την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων της. Την προδιαγεγραμμένη αυτή πορεία της επιχείρησης και τον κίνδυνο για την απώλεια ακόμη και της ζωής των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είχαμε επισημάνει με συνεχείς ανακοινώσεις μας και παρεμβάσεις.
Ειδικότερα με εισήγησή μας στις 23 Ιουλίου 2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας η οποία έγινε δεκτή ζητήσαμε...


μεταξύ άλλων από *τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να επιβάλλουν άμεσα την *τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την κατάργηση των εργολαβιών και των αποικιοκρατικών εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων της ΛΑΡΚΟ. Όμως η κυβέρνηση και τα golden boys της εταιρείας δεν έλαβαν κανένα μέτρο με αποτέλεσμα να συμβεί στις αρχές Αυγούστου 2009 το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ.
Στις 10 Αυγούστου 2009 μετά από εισήγησή μας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση την ίδρυση στη Λαμία Παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας για τα ατυχήματα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Επισημαίνουμε ότι η ΛΑΡΚΟ αντί να υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας για τα εργατικά ατυχήματα υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας με έδρα την Αθήνα στην οποία υπηρετούν μόνο τρεις υπάλληλοι!!! Παρότι οι διευθυντές της ΛΑΡΚΟ αυξήθηκαν από 14 σε 52 στο διάστημα 2004-2007 η εταιρεία λόγω προπώλησης της παραγωγής του νικελίου σε χαμηλές τιμές τα έτη 2006-2008 έχασε τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να μην προβεί στις αναγκαίες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ενώ ταυτόχρονα η επιχείρηση δεν μπόρεσε να επιδείξει καμία πρόοδο στον τομέα του περιορισμού των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Αντίθετα τον τελευταίο μήνα θρηνούμε την απώλεια δύο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ζητούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Από τη θεσμική μας θέση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και για την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας».
Λαμία 26/08/2009.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου