24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κρατάει χρόνια αυτή η ..κολώνια !


Τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS μπορεί να έχουν σοβαρότατες συνέπειες για τον όμιλο, όπως την κατάταξή του σε «μαύρες λίστες», υποστηρίζει μια από τις σημαντικότερες γερμανικές εφημερίδες.
Η «Sueddeutsche Zeitung» (SZ) που κυκλοφορεί καθημερινά στο Μόναχο σε πάνω από 440.000 φύλλα είναι μια από τις εφημερίδες με μεγάλο πολιτικό βάρος. Συγκρίνεται με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως αναφέρει λοιπόν σε χθεσινό δημοσίευμά της υπάρχει πιθανότητα η ελληνική κυβέρνηση ν' αποκλείσει τον όμιλο SIEMENS από μελλοντικές συνεργασίες με κρατικές υπηρεσίες.
Όμως, η έκπληξη έρχεται από την άλλη πλευρά ( όσο μπορεί να είναι έκπληξη κάτι που έχει γραφτεί παλαιότερα στον ελληνικό τύπο και ο κόσμος το έχει "τούμπανο και κάποιοι ...κρυφό καμάρι").

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα και άλλα στοιχεία για χρηματισμό στην Ελλάδα έρχονται στο φως τώρα και για την Ανατολική Γερμανία (ΛΔΓ).
Η SIEMENS δεν ήταν η μόνη εταιρεία που χρημάτιζε. «Η Ανατολική Γερμανία επεδείκνυε ανάλογο ζήλο, μεταξύ άλλων για ν' αποτρέψει την ανάληψη έργων από τη SIEMENS, και μάλιστα με τις ίδιες μεθόδους "των καπιταλιστών"», γράφει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα του ανατολικογερμανικού υπ. Ασφαλείας (ΣΤΑΖΙ). «Και ένας από τους τότε σημαίνοντες παράγοντες στην ελληνική πλευρά υπήρξε εύπορος και με επιρροή επιχειρηματίας εξ Αθηνών».

Η «Sueddeutsche Zeitung» αναφέρει ότι, σύμφωνα με σημειώσεις πράκτορα της ΣΤΑΖΙ,η ανατολικογερμανική εταιρεία ηλεκτρονικών ΑΗΒ προσπάθησε να εκτοπίσει τη SIEMENS από ανάληψη έργου στον ΟΤΕ.
Ως μεσάζων ενήργησε τότε Έλληνας επιχειρηματίας, ο ίδιος που μεσολάβησε και το 1986-87 αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα έγραφα της ΣΤΑΖΙ,ήταν ..."μέσα στα πράγματα".

Στα ανατολικογερμανικά έγγραφα γίνεται λόγος για φακέλους γεμάτους μετρητά και για μεταφορές χρηματικών ποσών σε ελβετικούς λογαριασμούς, ενώ ως αποδέκτης χρημάτων δωροδοκίας κατονομάζεται μεταξύ άλλων Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει μάλιστα η γερμανική εφημερίδα δεν επιτεύχθηκαν όλα αμέσως. Ο ...μεσάζων Έλληνας επιχειρηματίας εξέφρασε γραπτώς παράπονα στους Ανατολικογερμανούς εταίρους του, όντας ο ίδιος στο Αν. Βερολίνο, σημειώνοντας σε χαρτί αλληλογραφίας του ξενοδοχείου Palace Hotel, πως ...."εταιρεία του Γενικού Διευθυντή του ΟΤΕ έπρεπε να παραδώσει στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) χυμούς από πορτοκάλια και γκρεϊπφρούτ αντί 500.000 δολαρίων, αλλά το πρώτο φορτίο απορρίφθηκε, γι' αυτό επιθυμούμε να ληφθεί υπ' όψιν η δεύτερη προσφορά».

Μετά την κατάρρευση της ΛΔΓ, η Εισαγγελία Βερολίνου διεξήγαγε έρευνες για τον Αθηναίο επιχειρηματία, λόγω υποψιών για εκ μέρους του κατάχρηση δημοσίου χρήματος, που δικαιωματικά θα έπρεπε μετά την επανένωση να περιέλθει στην κυριότητα της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ωστόσο, η διαδικασία σταμάτησε παράξενα λόγω ....έλλειψης στοιχείων,αναφέρει το δημοσίευμα.

Έλληνας επιχειρηματίας εξ Αθηνών με ........ γράμματα! Ποιος να`ναι άραγε; Αμ ο άλλος; Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ το 1986-87 , εμπλεκόμενος και με εταιρεία ....χυμών και φρούτων για καμουφλάζ ! Ποιος να`ναι άραγε.......;

YΓ. Οι παλιοί σίγουρα γνωρίζουν και ...δεν ξεχνούν! Οι νέοι είμαι σίγουρος ότι είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλον,....θα μάθουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου