24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

«Που είναι το κράτος;» φωνάζουν οι φοροφυγάδες!

www.antinews.gr/?p=12468

1044756_b

Αυτό το πράγμα που βλέπουμε στην Ελλάδα, δεν νομίζω να συμβαίνει σε κανένα άλλο συντεταγμένο κράτος του κόσμου, εκτός ίσως σε καμιά λατινοαμερικανική μπανανία προηγουμένων δεκαετιών ή στην υποσαχάρια Αφρική.

Λένε ότι φταίει η πολύχρονη τουρκοκρατία, όπου το να μη πληρώνεις φόρους, θεωρούταν εθνική πράξη αντίστασης. Αμφιβάλλω, αλλά τέλος πάντων. Σήμερα όμως; Σήμερα η φοροδιαφυγή θεωρείται μαγκιά. Κάτι πολύ πιο ισχυρό από οποιαδήποτε εθνική πράξη αντίστασης και μη…

Ποιοι έχουν τα θηριώδη τζιπ, τις μερσεντές και τις μπέμπες; Οι ίδιοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν εις υγείαν των κορόιδων… των μισθωτών. Ποιοι είναι συνήθως οι μάγκες με τα αυθαίρετα; Οι φοροφυγάδες. Ποιοι χτίζουν βιλλάρες με τζακούζια και πισίνες μέσα στα δάση; Εκείνοι που δεν κόβουν αποδείξεις. Και ποιοι είναι αυτοί που ωρύονται και καταγγέλλουν το κράτος όταν καούν τα σπίτια τους; Μα οι φοροφυγάδες. Αυτοί δηλαδή που αρνούνται να πληρώσουν φόρους και που αρέσκονται να κυκλοφορούν με κούρσες εκατοντάδων αλόγων, να συχνάζουν σε σκυλάδικα χρυσώνοντας τα λαρύγγια και τις λουλουδούδες, την ίδια στιγμή που δηλώνουν «άποροι» ή «άνεργοι» στη εφορία.

Ella202009

Αυτοί είναι συνήθως που ζητάνε και από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο να περιπολεί επάνω από το «φτωχικό» τους. Αυτοί είναι που θέλουν και από μια διμοιρία δασοπυροσβέστες έξω από το κήπο της έπαυλής τους. Είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται «μα που είναι η αστυνομία;» όταν κινδυνεύουν. Αυτοί είναι οι μάγκες και όλοι οι υπόλοιποι τα κοροΐδα.

Σίγουρα λυπόμαστε για την απώλειά τους. Μαυρίζει η ψυχή μας να βλέπουμε τα σπίτια και τις περιουσίες να καίγονται. Αλλά το να τα ρίχνουν κάποιοι όλα στο κράτος (πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς, κλπ.) την ίδια στιγμή που μισούν την έννοια του κράτους εμπράκτως (με το να φοροδιαφεύγουν), είναι νομίζω ύβρις.

Καλά τα ασθενοφόρα, καλά τα αεροπλάνα, καλά τα διασωστικά, καλά όλα αυτά. Αλλά προϋποθέτουν φόρους… Και κάποιους να τους πληρώνουν. Και όπως έλεγε κάποιος κάποτε, αν φορολογούμασταν όλοι οι Έλληνες ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες, τότε θα ήμασταν Ελβετία.

Και όχι μόνο, προσθέτω εγώ.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου