24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Βρώμικα σενάρια συγκυβέρνησης

Σοβαρά σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα και διακινούνται κυρίως από την Ιπποκράτους. Σύμφωνα με αυτά αν το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ο Παπανδρέου έχει βρει ήδη τη φόρμουλα προσέγγισης στελεχών του Συνασπισμού και συγκεκριμένα του Φώτη Κουβέλη και του Δημήτρη Παπαδημούλη σε πρώτη φάση. Για τον Κουβέλη λέγεται μάλιστα στο παρασκήνιο ότι έχει δεχθεί πρόταση για το υπουργείο Δικαιοσύνης και για τον Παπαδημούλη ότι το σκέφτεται σοβαρά με το υπουργείο Περιβάλλοντος αν εκλεγεί και αυτός βουλευτής. Κατά την ίδια εντονότατη φημολογία, ο Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει τρεις συνολικά θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αρκετές σε διοικήσεις οργανισμών και ΔΕΚΟ.

Ο Τσίπρας από την πλευρά του λέει προς το παρόν ότι δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με παιχνίδια συγκυβέρνησης, αλλά ελάχιστοι τον πιστεύουν. Μεταξύ αυτών που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να εμπλακούν σε συνεργασίες με τα κόμματα εξουσίας είναι οι εκπρόσωποι της Ανανεωτικής πτέρυγας που από το καλοκαίρι πρότειναν στον Κουβέλη να αποχωρήσουν από τον Συνασπισμό αλλά εκείνος τους παρότρυνε να κάνουν υπομονή μέχρι τις εκλογές. Ρόλο στο ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης αναμένεται να παίξει ο Αλαβάνος που φαινομενικά έχει αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα αλλά πρωταγωνιστεί παρασκηνιακά και φημολογείται ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με δύο κορυφαίους συνεργάτες του Παπανδρέου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος πάντως υποστηρίζει από την πλευρά του ότι θα εκπλαγούν τρομερά όσοι εξυφαίνουν τέτοια σενάρια και λόγω εκλογικού αποτελέσματος αλλά και λόγω σαφούς διατύπωσης του εκλογικού του νόμου που αποκλείει τις συνεργασίες. Τα ίδια υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους και οι συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος και Λοβέρδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου