24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

Μία νέα τεχνολογία, η οποία για πρώτη φορά καταργεί τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του άσθματος και παρέχει πλέον «θεραπεία», έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Η νέα επεμβατική τεχνική έλαβε έγρκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς η ομάδα ειδικών για τις συσκευές εισπνοής ψήφισε 6:1 υπέρ της έγκρισης του συστήματος Alair της Asthmatx...

Η θεραπεία ονομάζεται «βρογχική θερμοπλαστική» και χρησιμοποιεί υψηλή θερμοκρασία για να προκαλέσει «έγκαυμα» στον σημείο του πνεύμονα που συσπάται και προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Η θερμοκρασία παρέχεται μέσω ενός καθετήρα, ο οποίος εισέρχεται στον πνεύμονα, διαστέλλεται και εκπέμπει ραδιοσυχνότητες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι φούρνοι μικροκυμάτων.

Η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται από πνευμονολόγους που έχουν πρώτα εκπαιδευτεί για τρεις συνεδρίες της μισής ώρας.

Αν και στις ΗΠΑ τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ανέρχονται σε περίπου 20 εκατομμύρια, η βρογχική θερμοπλαστική θα είναι κατάλληλη μόνο για περίπου 2 εκατομμύρια ενήλικες με βαρύ άσθμα οι οποίοι εμφανίζουν αντίσταση στα φάρμακα.

Ο Glen French, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε πως ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα διατεθεί στις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη έγκριση για το Alair στην Ευρώπη, αλλά η κυκλοφορία του προϊόντος έχει καθυστερήσει λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών που απαιτούνται για κυκλοφορία σε πολλές χώρες.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του FDA συνέστησε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παρακολουθεί την ασφάλεια των ασθενών που υποβάλλονται στη διαδικασία και ότι η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε μονάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν επιπλοκές του αναπνευστικού.

Το σύστημα Alair είναι το μοναδικό προϊόν της εταιρείας Asthmatx. Πηγή: http://www.tanea.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου