24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Διάλογος της Ντόρας με Νεοδημοκράτες,

Διάλογος της Ντόρας με Νεο

ntora_2

δημοκράτες, στο http://www.dorabak.gr/dialogosND
  • Φίλη και φίλε,


    Νεοδημοκράτισσα και Νεοδημοκράτη,


    Σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, δώσαμε μαζί μια δύσκολη μάχη.


    Διαλέξαμε το δρόμο της ευθύνης. Είπαμε όλη την αλήθεια, αναλαμβάνοντας το κόστος. Σταθήκαμε απέναντι στις εύκολες λύσεις και τις έωλες υποσχέσεις .


    Οι πολίτες έκαναν μια άλλη επιλογή. Το καθαρό αυτό μήνυμα πρέπει να γίνει κατανοητό. Πρέπει να αναλυθεί και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και στη συνέχεια να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ισχυρό και πρωτοπόρο.


    Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε λόγο. Και, κυρίως, τα μέλη, τα στελέχη, οι ψηφοφόροι της παράταξής μας. Από το βήμα αυτό θα διατυπώνω τις δικές μου απόψεις για την πορεία του κόμματος και θα αφουγκράζομαι τις δικές σας. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων δυναμώνουμε το διάλογο που πρέπει να αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματός μας, δυναμώνουμε την ίδια τη Νέα Δημοκρατία.


    Η ΝΔ πρέπει να βρει ξανά το συγχρονισμό της με την κοινωνία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω. Να επανακαθορίσουμε με βάση τις νέες εξελίξεις την πολιτική μας φυσιογνωμία και να δούμε τις οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές που χρειαζόμαστε. Να διευρύνουμε πολύπλευρα την πολιτική μας απήχηση. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο όπου κρίθηκε σε μείζονα βαθμό η μάχη των περασμένων εκλογών και προς τους πολίτες που απορρίπτουν τους πολιτικούς και την πολιτική.


    Είμαστε ένα σύγχρονο πολυσυλλεκτικό ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται στις προτάσεις μας. Σε ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα τολμηρό κυβερνητικό πρόγραμμα. Με ριζικές αλλαγές, ρήξεις και ανατροπές σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου, στο πολιτικό σύστημα, στο δημόσιο, στη σχέση κράτους - πολίτη.


    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δημιουργεί νέα πρότυπα πολιτικής. Να αντλήσει δύναμη από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της και να είναι η προοδευτική και εκσυγχρονιστική εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας. Να εμπνέεται από τα νέα ρεύματα ιδεών και να εμπνέει. Να παράγει πολιτική και λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών. Να διατυπώνει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό όραμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος μας στην κοινωνία, να ακούσουμε τον Έλληνα και τις ανάγκες του. Να αξιοποιήσουμε όλα τα αξιόλογα στελέχη. Να εμπλουτίσουμε τις τάξεις μας με άξιους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Να ξανακερδίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά.



    Πρέπει να ασκήσουμε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, με βάση το συμφέρον των πολιτών και της χώρας. Δεν θα αργήσει η ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει για όσα ανεύθυνα υποσχέθηκε και για όσες αλήθειες δεν τόλμησε να πει. Ο λαϊκισμός και η μεγάλη αναντιστοιχία υποσχέσεων και πεπραγμένων αναπόφευκτα θα προκύψουν. Και αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε.


    Πρέπει να κάνουμε το κόμμα μας πιο ανοιχτό, πιο συλλογικό, πιο δημοκρατικό. Με νέες δομές, αποτελεσματικότερη οργάνωση, διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία και προπάντων σωστή θεσμική λειτουργία με πιστή τήρηση των κανόνων και των διαδικασιών, που θα δεσμεύουν πρώτα απ' όλους την ίδια την ηγεσία του κόμματος.


    Προτάσεις που έχω διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια, όπως η καθιέρωση θητείας για τον Πρόεδρο, η εκλογή προέδρου από τη βάση, η συχνή και τακτική σύγκληση των οργάνων, ο ανοιχτός διάλογος εντός του κόμματος, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης για τη λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας.


    Η συζήτηση αυτή χρειάζεται νηφαλιότητα και πνεύμα συγκλίσεων και συνεργασίας.


    Στην πορεία προς το συνέδριο πρέπει να αποφύγουμε τις εντάσεις. Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε την απαραίτητο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν. Η διαδικασία πρέπει να χαρακτηριστεί από ευπρέπεια και ψυχραιμία. Οι όποιες αντιπαραθέσεις να γίνουν με πολιτικούς όρους, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και συμπεριφορές που θα δυσκολέψουν το έργο μας την επόμενη μέρα. Από τη διαδικασία αυτή η ΝΔ πρέπει να βγει πιο ισχυρή και ανανεωμένη. Και προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτό, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια που δίνω μάχες στην πρώτη γραμμή για την παράταξη.


    Στο διάλογο που ξεκινάει θέλω τη βοήθειά σας. Τοποθετηθείτε. Μιλήστε. Θέλω τη γνώμη και τις προτάσεις σας για το που και το πως προχωράμε. Πρόσωπο με πρόσωπο ή στο διαδίκτυο, θέλω να ακούσω τις απόψεις σας και να μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου.


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου