24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Άλλο το κρύο με κυβέρνηση της ΝΔ και άλλο ...με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επανειλημμένα έχω αναρωτηθεί...


Αναρτήθηκε από τον χρήστη ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ PRESS στις 14 Νοε 2009...
Άλλο το κρύο με κυβέρνηση της ΝΔ και άλλο ...με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Επανειλημμένα έχω αναρωτηθεί (και μέσα από τα γραπτά μου) γιατί εφέτος τα ΜΜΕ δεν «αναπτύσσουν» το μόνιμο τα τελευταία χρόνια αίτημα περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης στις ασθενέστερες ομάδες ....συμπατριωτών μας. 

Την ίδια απορία είχε και ένας νέος-στο αξίωμα- βουλευτής και ομολογώ ότι αντιμετώπισε το θέμα με ευθύνη ,περίσσεια ευρύτητα πνεύματος και μια δόση χιούμορ dy homo aristophanicus. 

Πρόκειται για τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Βασίλη Μουλόπουλο. Ας δούμε τι είπε καταθέτοντας την επίκαιρη ερώτηση στο κοινοβούλιο: Κύριε Πρόεδρε, θα απαντήσω στον κύριο Υφυπουργό με δικά του λόγια, εννοώ με λόγια του ΠαΣοΚ, τα λόγια και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε το ΠαΣοΚ στην αιτιολογική έκθεση που συνόδευε την πρόταση νόμου που κατέθεσε για το επίδομα θέρμανσης το 2008. Και θέλω να θυμίσω ότι τα οικονομικά της Ελλάδας το 2008, πριν μόλις ένα χρόνο, ήταν το ίδιο άσχημα. Δεν έχει αλλάξει στα οικονομικά κάτι που είναι δραματικό. 

Δραματικά ήταν και τότε. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η επιδείνωση των οικονομικών των Ελλήνων πολιτών. Λέγατε, λοιπόν, μόλις ένα χρόνο πριν: «Οι συνεχείς αυξήσεις των έμμεσων φόρων -αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι φέτος- οι διαχρονικές χαμηλές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του εισοδήματος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Διαπιστώνεται, επίσης, κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος». 

Και ζητούσατε να δοθεί επίδομα θέρμανσης στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού ταυτόχρονα με τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης. Ήταν στην ίδια πρόταση νόμου ως ελάχιστες ενέργειες για να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

 Στη συζήτηση που έγινε ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πρωτοφανή γενίκευση της φτώχειας, για βεβαρυμμένα με απίστευτες υποχρεώσεις νοικοκυριά (τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα ένα χρόνο μετά) και ζήτησε από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εξηγήσει γιατί αρνείται να επιδοτήσει τον Έλληνα που υποφέρει από το κρύο.

 Δεν ξέρω αν φέτος το κρύο είναι λιγότερο, γι’ αυτό, κύριε Υπουργέ, απαντήστε καταρχάς στον εαυτό σας. Απαντήστε όχι σε μένα, ο οποίος δεν πρόκειται να κρυώσω, βρίσκομαι μεταξύ των προνομιούχων που θα έχουν λεφτά για πετρέλαιο στο καλοριφέρ. 

Απαντήστε στα τρία εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πείτε τους τι άλλαξε από πέρυσι. Πείτε τους ότι άλλο είναι να πεθαίνεις από το κρύο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και άλλο με κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. 

Αναρτήθηκε από politis-gr στις 3:01 πμ 19 σχόλια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου