24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, με θύμα τον Αιγύπτιο μετανάστη Ασίζ Εμαντ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στην Ελλάδα το σύστημα τελικώς,  δεν λειτουργεί. Αυτό δείχνει  η τραγική  υπόθεση ενός ακόμη θανάτου ανασφάλιστου Αιγύπτιου οικονομικού μετανάστη  του Ασίζ Εμαντ ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού κτιρίου του Υπουργείου Εργασίας. Το επιβεβαιώνει με εξοργιστικό τρόπο η προκλητική στάση της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, με την μη έκδοση έστω και μιας τυπικής ανακοίνωσης δέκα μέρες μετά το συμβάν.
Η απουσία κρατικού έλεγχου στις συνθήκες εργασίας των ξένων μεταναστών στην χώρα μας, όχι απλά ευνοεί την απάνθρωπη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων αλλά ουσιαστικά οδηγεί και στην αύξηση της λαθρομετανάστευσης,......
αλλά και στην μείωση των εσόδων του κράτους από φόρους και εισφορές.
Ο περιορισμός εργατικών ατυχημάτων  και ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης, προϋποθέτει τον αυστηρό κρατικό έλεγχο των επιχειρήσεων σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων.......... καθώς και την  επιβολή αυστηρών  κυρώσεων σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τη μαύρη εργασία και δεν τηρούν τις προδιαγραφές για ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από μη σοβαρές και υποκριτικές δικαιολογίες. Σοβαρά πιστεύει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορεί αξιόπιστα να μιλά για τήρηση των νόμων που προστατεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όταν αποτυγχάνει να ελέγξει τι συμβαίνει ακόμα και στα ίδια του τα κτίρια; Επιτέλους οι αρμόδιοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Οι Έλληνες καταναλωτές έρχονται με το νέο έτος αντιμέτωποι με καινούριες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ οι τιμές χονδρικής με βάση στοιχεία που παρουσίασε ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Oettinger ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν σημειώσει σημαντική μείωση κατά 60% σε συγκρίσει με τις μέσες τιμές των τελευταίων ετών.
Ταυτόχρονα όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών Ρυθμιστικών Αρχών (CEER) για την κατάσταση και τις εξελίξεις των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών Αγορών, η Ελλάδα παραμένει,  στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στη δεσπόζουσα θέση του μεγαλύτερου Παραγωγού/Προμηθευτού,  την δυνατότητα και την επιθυμία των καταναλωτών να αλλάξουν Προμηθευτή, αλλά και ως προς τα οφέλη που οι καταναλωτές απεκόμισαν παρά τη σημαντική υποχώρηση των τιμών τόσο των καυσίμων αλλά και του τελικού προϊόντος λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της γενικότερης μείωσης της κατανάλωσης.
Γίνεται δε πιο θλιβερή η σύγκριση, όταν κανείς αναλογιστεί ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που κατατάσσονται περίπου στην ίδια κατηγορία, είναι χώρες με απομονωμένα συστήματα χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό διασυνδεδεμένο δίκτυο και συνεπώς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αποκλεισμού από εμπορικές ανταλλαγές (Κύπρος, Μάλτα, Βαλτικές χώρες.

Τα συμπεράσματα είναι εύκολο να εξαχθούν. Ο μεγάλος χαμένος των επί 12-τίας ολιγωριών στην απελευθέρωση, των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (προς χάριν των κακώς εννοουμένων συντεχνιακών συμφερόντων) είναι ο Έλληνας καταναλωτής ενέργειας.

Αντί να  σχεδιάσει και να εφαρμόσει την απαιτούμενη πολιτική η κυβέρνηση, διαλέγει το δρόμο τον αυξήσεων και επιχειρεί να  συνδιαλλαγεί (μέσω του δάνειο των 500 000 ευρώ) με την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, με την οποία αναζητά απεγνωσμένα μορατόριουμ, για να μην έρθει σε σύγκρουση με τα σπλάχνα της.
Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τη κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η απελευθέρωση και η εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το εργαλείο για την  εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Είναι προς   το συμφέρον του καταναλωτή, και σε τελική ανάλυση,  του υγιούς ανταγωνισμού, ο οποίος ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει όσο οι καταναλωτές παραμένουν δέσμιοι ενός μονοπωλιακού προμηθευτή που κατέχει το 98% της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου