24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

- Στο στόχαστρο ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι
- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από διασταύρωση τεκμηρίων
- 10 από τα 26 δισ. θα είναι φόροι
Γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των...
ύποπτων για φοροδιαφυγή και και ακολουθούν οι τεχνίτες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές.
Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων ξεκινάει το σαφάρι των εφοριακών με διασταυρώσεις στοιχείων και.....
ύστερα έρχονται τα... μαντάτα από τον υπολογισμό των κριτηρίων διαβίωσης, όπως σπίτια, αυτοκίνητα, άλλα ακίνητα, αλλά και πισίνες, προσωπικό στο σπίτι κ.α.

Οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα που θα καταγραφούν θα καθορίσουν και το... πλαφόν πάνω από το οποίο θα μπει μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.

Τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, ενοίκια και για το σπίτι παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη, πληρωμή διδάκτρων για ιδιαίτερα και φροντιστήρια, επισκέψεις σε ιατρούς, εξετάσεις και νοσήλια, κι ακόμη ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για εξοικονόμηση ενέργειας, αμοιβές δικηγόρων και δωρεές, βγαίνουν απ' τη λίστα των φοροαπαλλαγών για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 όμως δεν είναι οι μόνες περικοπές.

Οι εκπτώσεις φόρου για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 44.000 ευρώ το χρόνο μπαίνουν και πάλι στο ... κρεβάτι του Προκρούστη.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα μόνα για να εισπράξει το κράτος. Ανάμεσα στα εισπρακτικά μέτρα ως το 2015, εξετάζονται: νέα περαίωση, για όσους δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στην πρότερη ρύθμιση, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά κι ακόμη το ψαλίδισμα κοινωνικών επιδομάτων, αναλόγως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.Μαζί με αυτά, εξετάζεται και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου