24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ακούει κανείς (στο υπ. Παιδείας);...


Αίτημα – Υπόμνημα
Προς το Υπουργείο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Αναπληρώτρια υπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά.
Υφυπουργό κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου
.Ονομάζομαι Αθανάσιος Φ….. και έχω τρία παιδιά (τρίδυμα) την Χαρίκλεια, την Μαρίνα και τον Δημήτρη, τα οποία έδωσαν φέτος εισαγωγικές εξετάσεις.
Η Χαρίκλεια θέλει να μπει στην Αρχιτεκτονική, η Μαρίνα στη Φυσικοθεραπείας και ο Δημήτρης στη Νομική.
Μέχρι σήμερα είχαν προσανατολίσει τα ενδιαφέροντα τους, τις σπουδές τους κ.λ.π. με τα περσινά δεδομένα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που...
 είχε η οικογένειά μας θεωρώντας ότι θα σπουδάσουν στην ίδια πόλη.
Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου παιδείας για κατάργηση των μετεγγραφών και για επιβολή ειδικών περιπτώσεων με ποσόστωση για τρίτεκνους, πολύτεκνους και για ομάδες με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, ιδιαίτερα για την οικογένεια και τα παιδιά μας ανατράπηκε τελείως ο σχεδιασμός μας και βρεθήκαμε σε αδιέξοδο.
Όπως είναι γνωστό στο νέο μηχανογραφικό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη
για τόσο εξεζητημένες περιπτώσεις όπως είναι η δικιά μου και πιθανόν και κάποιων ελάχιστων άλλων με παρόμοιες ή αντίστοιχες περιπτώσεις.
Αυτή τη στιγμή για να συμπληρώσουν τα παιδιά το νέο μηχανογραφικό (παρόλο που καλύπτουμε όλα τα κριτήρια που έχουν προβλεφθεί, τριτέκνων και εισοδηματικά) όχι απλά δυσκολεύονται αλλά βρίσκονται σε απόγνωση.
Για να έχουν τη βεβαιότητα ότι θα μείνουν μαζί μας και τα τρία στην Αθήνα πρέπει και τα τρία παιδιά να επιδιώξουν να μπουν σε σχολές μη επιλογής τους.
Γι’ αυτό παρακαλώ άμεσα το υπουργείο για την άμεση κατανόηση των προβλημάτων
που προκύπτουν από μια τέτοια απόφαση, η οποία δεν μας έδωσε και καθόλου χρόνο να προσανατολιστούμε καλύτερα.
Δεν ζητώ να εξαιρεθώ από άλλες κατηγορίες γονιών και παιδιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα μέσα σε αυτές τις συνθήκες που έχουν προκύψει στη χώρα.
Αλλά εδώ προκύπτουν πάρα πολλά προβλήματα με την ιδιαιτερότητα την δικιά μου και μετά από αυτή την εξέλιξη μπορεί να βρεθώ με τέσσερα σπίτια σε τρεις διαφορετικές πόλεις όπου θα περάσουν τα παιδιά μου και σε μια που μένει ήδη η οικογένειά μου τώρα.
Εγώ και η γυναίκα μου που σαν οικογένεια μεγαλώσαμε ταυτόχρονα τρία παιδιά από μωρά, σήμερα νοιώθουμε ακόμα δυσκολότερα από την πρώτη περίοδο που είχαμε τρία μωρά να τα ταΐσουμε, να τα νταντέψουμε και να τα μεγαλώσουμε.
Να σημειωθεί ότι και για ψυχολογικούς λόγους δεν μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες της ζωής τους με τέτοιο βίαιο τρόπο γιατί πήγαιναν στο ίδιο σχολείο, στην ιδία τάξη και μεγάλωσαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια.
Επειδή από το νομοθέτη στο νέο μηχανογραφικό δεν έχει προβλεφτεί η ειδική αυτή περίπτωσή σαν τη δική μας, σας παρακαλώ με κατανόηση να εξετάσετε και να δείτε, είτε με νομοθετική ρύθμιση , είτε με υπουργική απόφαση , είτε με ειδική εγκύκλιο, τα παιδιά μας αν όχι να σπουδάσουν στην Αθήνα που είναι η μόνιμη κατοικία μας, τουλάχιστον να σπουδάσουν όλα μαζί σε κάποια άλλη πόλη.
Αθήνα 21-06-2011
Με εκτίμηση
οι γονείς:
Θανάσης Φ….. – Ελένη Γ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου