24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πρόβλημα, είναι σίγουρο, όμως, πως θα αποκτήσουμε από την Τετάρτη.


Αντιμέτωποι με βουνά σκουπιδιών αναμένεται να βρεθούν για μια ακόμη φορά οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη από εργαζομένους που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Χτες οι εργαζόμενοι επέτρεπαν την είσοδο σε μόνο δύο απορριμματοφόρα ανά δήμο και σε όσα μετέφεραν νοσοκομειακά απόβλητα. Προειδοποιούν, όμως, ότι από σήμερα θα είναι πιο αυστηροί στην είσοδο των απορριμματοφόρων. «Πρόκειται για μια απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων, στο πλαίσιο της οποίας και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα παραμείνει υπό κατάληψη
μέχρι την Τετάρτη», τονίζει ο πρόεδρος των Εργαζομένων Κώστας Ζέρβας. Επισημαίνει, άλλωστε, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν, κάτι που θα εξαρτηθεί από την έκβαση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σήμερα και αύριο στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
«Αφήνουμε κάποια απορριμματοφόρα να περνούν, προκειμένου να μη δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα στους δήμους, ώστε να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τον τριήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας», προσθέτει ο κ. Ζέρβας και τονίζει ότι ο αριθμός των απορριμματοφόρων που θα εισέλθουν τελικά στον ΧΥΤΑ εξαρτάται από το μέγεθος των δήμων που εκπροσωπούν.
Τα δύσκολα έρχονται
Προς το παρόν, η εικόνα στους δρόμους των δήμων της Θεσσαλονίκης είναι καλή. Ωστόσο, από αύριο αναμένεται να αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία θα ενταθούν σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ την Τετάρτη.
Τα δύσκολα, βέβαια, θα αρχίσουν εφόσον οι εργαζόμενοι υλοποιήσουν την απειλή τους και συνεχίσουν την κατάληψη για περισσότερες ημέρες», εκτιμά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει σε κοντέινερ που βρίσκονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης απορρίμματα που παράγει η πόλη σε μία ημέρα, δηλαδή περίπου 450 τόνους σκουπιδιών.
ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου