24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος, ο σύμβουλος με την επιταγή των 147.000 του ΕΟΤ...

Ήθελε οπωσδήποτε τα μπλοκ των επιταγών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Είχε οικονομικά προβλήματα, ήταν απελπισμένος, διαβάζουμε. Και ως ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, ο Κώστας Βασιλάκος μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε.

 Με τις ..
.ευλογίες της διοίκησης, λένε οι εργαζόμενοι. Σπουδασμένος σε μεγάλο βρετανικό πανεπιστήμιο, με προϋπηρεσία σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με έδρα την Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας, ο κ. Βασιλάκος βρέθηκε στον ΕΟΤ ως ειδικός σύμβουλος, δεξί χέρι του κ. Νίκου Καραχάλιου να κρατά στα χέρια του το μπλοκ των επιταγών.

 Για να μην τον καταλάβει κανείς έκοψε ένα από τα τελευταία φύλλα και τα υπόλοιπα ήταν ζήτημα καλής πλαστογραφίας. Για να τα καταφέρει δεν σταμάτησε πουθενά. Όντας πανίσχυρος ως σύμβουλος του γενικού γραμματέα κατηγόρησε υπαλλήλους του ΕΟΤ, και δη τους ταμίες, ότι είχαν εμπλακεί σε παράνομες συναλλαγές.

 Επικαλέστηκε πόρισμα ορκωτών λογιστών που μιλούσε για «μαύρη τρύπα» 12 εκατ. ευρώ, ζητούσε στοιχεία για θέματα εκτός αρμοδιοτήτων του και απαίτησε να του παραδοθούν τα μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ. Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του ΕΟΤ καταγγέλλουν ότι ο κ. Βασιλάκος τους καλούσε στο γραφείο του και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση ή αρμοδιότητα, ασκούσε πιέσεις για να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, πληροφορίες και διαδικασίες του Οργανισμού, με αποκορύφωμα την απαίτησή του από μια υπάλληλο του λογιστηρίου να στείλει έγγραφο στην Τράπεζα της Ελλάδος με το οποίο θα γινόταν ο ίδιος αποκλειστικός αποδέκτης της καθημερινής κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του ΕΟΤ.

Η υπάλληλος δεν συμμορφώθηκε, συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι, και δύο μέρες αργότερα ανταμείφθηκε για την επιμονή της στο γράμμα του νόμου με μετακίνηση σε άλλη υπηρεσιακή μονάδα. Στη συνέχεια, ζήτησε με επιμονή και τα μπλοκ των επιταγών του ΕΟΤ.

Οι υπάλληλοι του Ταμείου αρνούνταν αλλά τελικά του τα έδωσαν κατόπιν πιέσεων από τη διοίκηση. Ο κ.Βασιλάκος «ζητούσε επίμονα να του δοθούν για έλεγχο τα μπλοκ των τραπεζικών επιταγών, τα οποία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των υπαλλήλων του Ταμείου, μετά από ισχυρές πιέσεις της διοίκησης του παραδόθηκαν» γράφουν χαρακτηριστικά.

Από αυτά ακριβώς τα μπλοκ προέρχεται και η επιταγή των 147.000 ευρώ που παραλίγο να εξαργυρωθεί στην τράπεζα. Αν ισχύουν όσα καταγγέλουν οι υπάλληλοι, θα πρέπει να ερωτηθούν ποια στελέχη της διοίκησης του ΕΟΤ τους πίεζαν να δώσουν στον κ. Βασιλάκο τα μπλοκ των επιταγών. Το πόρισμα με την τρύπα των 12 εκατ. ευρώ Το ενδιαφέρον είναι ότι στο πόρισμα αυτό των ορκωτών λογιστών αναφέρεται και ο παραιτηθείς πρώην γενικός γραμματέας Νίκος Καραχάλιος στη δήλωσή του για την υπόθεση της πλαστογραφίας από τον ειδικό του σύμβουλο, Βασιλάκο: «Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα» γράφει ο κ.Καραχάλιος και καταγγέλλει ότι έχει στηθεί μια «πρωτοφανής σε μέγεθος και χυδαιότητα εκστρατεία κατασυκοφάντησής» του προκειμένου να καλυφθούν οι παρατυπίες στον ΕΟΤ που είχε διαπιστώσει ο ίδιος στις 12 βδομάδες που ήταν γενικός γραμματέας Το χρονικό της σύλληψης

 Η υπόθεση με τον ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο και την επιταγή-μαϊμού βγήκε στη δημοσιότητα την ημέρα των Χριστουγέννων όταν συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη στον κ.Βασιλάκο και σε άλλους τέσσερις: τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Η τελευταία ήταν εκείνη που πήγε στην τράπεζα την προηγούμενη Παρασκευή με την πλαστογραφημένη επιταγή των 147.000 ευρώ για να την εξαργυρώσει και να πάρει τα χρήματα.


 Η επιταγή στο όνομα του ΕΟΤ έφερε την υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου και υποτίθεται πως ήταν για έξοδα γνωστού ξενοδοχείου της Σύρου. Αλλά ο υπάλληλος της τράπεζας πριν δώσει τα χρήματα είχε την καλή διάθεση να κάνει τη δουλειά του: πήρε τηλέφωνο στον ΕΟΤ, και ζήτησε να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει τέτοια εντολή πληρωμής.

 Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι ταμίες του ΕΟΤ επικοινώνησαν με το ξενοδοχείο το οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε. Πάρτι και όργιο κατασπατάλησης Την ίδια ώρα, στον ΕΟΤ τα στόματα ανοίγουν και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού μιλούν για όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με υπουργικές παρεμβάσεις. Ο ένας υπουργός (Άρης Σπηλιωτόπουλος) ζητούσε υβριδικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, ο άλλος (Διονύσης Λιβανός) είχε παραγγείλει ελικόπτερο. «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο. Το ήθελε όχι σήμερα αλλά ‘χθες’ και πίεζε τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν την επιθυμία του.

Τελικά, οι υπηρεσίες προέβησαν στην αγορά του, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Τελικά, απηλλάγησαν, αλλά - όπως και να ‘χει- ταλαιπωρήθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του Οργανισμού, κ. Κωνσταντίνος Ράντος στην εκπομπή «Cosa Nostra» της τηλεόρασης του zougla.

 Σύμφωνα πάντα με τον κ.Ράντο, ο υπουργός Τουρισμού, επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Διονύσης Λιβανός είχε υποχρεώσει τον ΕΟΤ να αγοράσει και ελικόπτερο, «προκειμένου να μετακινείται πιο γρήγορα». Όταν έπαψε να είναι υπουργός, το ελικόπτερο έμεινε στον ΕΟΤ, και πουλήθηκε αργότερα σε μια αεροπορική εταιρεία.

 Για τον τέως γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, ο κ.Ράντος δεν έχει να πει αντίστοιχα περιστατικά. Πέραν του ότι έκανε συνεχώς ταξίδια και είχε αναλάβει εξολοκλήρου ο ίδιος την διαφημιστική καμπάνια του Οργανισμού: «Ο κ. Καραχάλιος έκανε συνεχώς ταξίδια λέγοντας πως εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΕΟΤ, ενώ, ακόμα και όταν βρισκόταν εντός συνόρων, ήταν άφαντος.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί του, για να του γνωστοποιήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού η μόνη επαφή που είχαν ήταν η οπτική επαφή λίγων δευτερολέπτων στους διαδρόμους του ΕΟΤ» είπε ο κ.Ράνος...


 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου