24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΣΕΡΡΕΣ...Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα δημοτικά πράγματα των Σερρών.

Επίθεση της παράταξης Φωτιάδη κατά του δημάρχου Σερρών και του προέδρου τη ΚΕΔΗΣ με βαριούς χαρακτηρισμούς.

 Ενημέρωση για τις θέσεις και τις απόψεις της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης» σχετικά...
με την λειτουργία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το Σάββατο 19/1 το μεσημέρι. Επίθεση κατά του δημάρχου Σερρών και του προέδρου τη ΚΕΔΗΣ , εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης», χαρακτηρίζοντας τους πολιτικά ανίκανους ,μάλιστα ζήτησε από τον δήμαρχο να μην προτείνει ξανά τον κ. Δήμου πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ .

Ενημέρωση για τις θέσεις και τις απόψεις της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης» σχετικά με την λειτουργία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το Σάββατο 19/1 το μεσημέρι.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Χρυσανθίδης και Σταλαχτή Ηλιοπούλου και του Γιάννη Καλαϊτζή μέλος της ομάδας επικοινωνίας της παράταξης ,μετά την επίσκεψή τουςστο πλαίσιο των επισκέψεων "ενημέρωσης και διαλόγου" κλιμακίων - ομάδων της παράταξής τους, σε δομές του Δήμου αναφέρθηκαν στην λειτουργία της ΚΕΔΗΣ, εστιάζοντας σε τέσσερεις άξονες στην εξυγίανση ,στην χρηστή διοίκηση ,στην αποδυνάμωση της επιχείρησης και στην πολιτική λειτουργία προσώπων.

 Παίρνοντας το λόγο ο κ. Χρυσανθίδης αναφορικά με την εξυγίανση τόνισε:«Ακούγοντας τον πρόεδρο τόσο στις συνεντεύξεις του όσο και στις τοποθετήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο και στο δ.σ. της επιχείρησης ανέφερε ότι μέχρι 31-12 2012 η επιχείρηση θα έχει εξυγιανθεί και δεν θα οφείλει σε κανέναν τίποτα .

Δυστυχώς όμως γι αυτόν και τον κ. δήμαρχο που συνεχώς επαινεί το έργο του λαλίστατου προέδρου τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν» και παρουσίασε αριθμητικά στοιχεία για την επαλήθευση όσων ανέφερε, μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν οφειλές της επιχείρησης που δεν έχουν καταγραφεί για να είναι γνωστό το τελικό ακριβές ποσό των βεβαιωμένων χρεών .

 Κατηγόρησεοκ. Χρυσανθίδης ,τον δήμαρχο ότι έχει την κύρια ευθύνη και είναι μέτοχος στην κάκιστη λειτουργία της επιχείρησης και ότι λόγω πολιτικής ανικανότητας δεν μπορεί να οργανώσει, να προγραμματίσει τις υπηρεσίες του δήμου ,ούτε μπορεί να ελέγξει τους υπαλλήλους ,ότι εξυπηρετεί ημετέρους υπαλλήλους και ότι δεν μπορεί τεκμηριωμένα να απαντά στις επισημάνσεις και τις διαπιστώσεις της παράταξής του ,αλλά μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ προσφεύγει σε φτηνούς και λαϊκίστικους χαρακτηρισμούς κατά της παράταξής του και όχι μόνο ,υποτιμώντας τον θεσμό που υπηρετούν .

 Για την χρηστή διοίκηση ανέφερε « Ο κ. Δήμαρχος συνεχώς επικαλείται όπου και να βρεθεί την νομιμότητα και όποιος διαφωνεί να πάει στον εισαγγελέα ,δυστυχώς είναι δύο χρόνια δήμαρχος και δεν έχει καταλάβει ότι εμείς είμαστε πολιτικοί και δεν πρέπει να ποινικοποιούμετην πολιτική ζωή του τόπου – αν χρειαστεί όμως θα το κάνουμε- ,ούτε και είμαστε εμείς αυτοί που θα φέρουμε εμπόδιο στην καλή λειτουργία του δήμου ,όταν υπάρχουν θετικές προτάσεις ,σύννομες ενέργειες κ.λ.»

 Στην συνέχεια διερωτήθηκε για ποιαχρηστή διοίκησημιλά η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος όταν κάνουνκατατμήσεις ποσών σε αναθέσεις προμηθειών, όταν υπάλληλοι της επιτροπής παραλαβήςδεν υπογράφουν τις παραλαβές ,όταν γίνονται συνεχώς ορθές επαναλήψεις των αποφάσεων του δ.σ. ,όταν προμηθεύονται εξοπλισμό και τον χαρίσουν σε ημετέρους κ.α. « Πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση των θεσμικών οργάνων του κράτους στην συγκεκριμένη επιχείρηση διότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος είναι άκρως πολιτικά επικίνδυνος και ανίκανος να διοικήσει την επιχείρηση και πάντα βέβαια με τις ευλογίες του κ. Δημάρχου ,ο οποίος δεν έχει καταλάβει ακόμη πιο δήμο διοικεί και το πόσα μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επιχείρηση από την άσκηση διοίκησης και διαχείρισης του εκλεκτού προέδρου του» σημείωσε.

 Για την αποδυνάμωση της επιχείρησης αναφέρθηκε στην απομάκρυνση της γενικής διευθύντριας της επιχείρησηςκαι του ταμία της επιχείρησης τους οποίους όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ έκρινε ανεπαρκείς και ότι λειτουργεί η υπηρεσία με υπαλλήλους των προγραμμάτων . «Θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να χορεύουν μαζί οι δύο κύριοι αγνοώντας του πάντες και τα πάντα λόγω της μεγάλης αλαζονείας που τους διακατέχει ,όμως δεν τα υπολόγισαν καλά γιατί εμείς είμαστε εδώ γνωρίζουμε πολύ καλά την τοπική αυτοδιοίκηση και την λειτουργία της επιχείρησης και για αυτό θα ασκούμε τον ρόλο που μας έδωσε ο Σερραίος πολίτης με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους συνδημότες μας» υπογράμμισε ο κ. Χρυσανθίδης .

 Για την πολιτική λειτουργία πολιτικών προσώπων δήλωσε « Αυτή δεν είναι πολιτική λειτουργία πολιτικών προσώπων που εκλέχθηκαν από τον Σερραϊκό λαό για να τον διοικήσουν και να του λύσουν τα προβλήματα .Τα πολιτικά πρόσωπα που ηγούνται έχουν στοχευμένη πολιτική για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών αγκαλιάζουν όλους τους δημότες και δεν τους ξεχωρίζουν σε δικούς μας και δικού σας ,δεν ομιλούνμε απολίτικους χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους τους ,δεν σκίζουν έγγραφα που ζητά δημοτικό σύμβουλος ,δεν είναι πολιτική λειτουργία η χορήγηση εγγράφων στην αντιπολίτευση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας»

 Και ολοκληρώνοντας ο κ. Χρυσανθίδης δήλωσε « Εμείς κρούουμε από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου πριν να είναι αργά –αν και πιστεύουμε ότι είναι – και λέμε προς τον κ. δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος σύμβουλος πρόεδρος στην επιχείρηση καθότι είναι πολιτικά επικίνδυνος και ανίκανος να την λειτουργήσει ομαλά ώστε να στεφτεί με επιτυχία το τόσο μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει προς το Σερραϊκό λαό». Δήμητρα Μετόκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου