24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Mediterranean Village..... στην Παραλία της Κατερίνης


Γράφει ο Αίγειρος

Ευτυχώς που υπάρχει και η άλλη πλευρά του λόφου, που υπάρχουν δηλ. χώροι και, φυσικά, άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από τη μιζέρια και την απελπισία της εποχής. Μ' έναν τέτοιο χώρο και με κάποιους τέτοιους ανθρώπους είπα να...
ασχοληθώ σήμερα, αφήνοντας για το αύριο την κακία των ημερών.
Πρόκειται για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean Village στην Παραλία της Κατερίνης, όπου βρέθηκα για καφέ την Κυριακή το πρωί. Κάπου λοιπόν μου προέκυψε Φέσσας και στη συνέχεια ο Δ/ντής τούτης της εφημερίδας, ο Δερμίσης, και ήρθε κι έδεσε το πράμα.
Γιατί, όταν σου προκύπτει Φέσσας όλα είναι πιθανά. Είναι ο αυθεντικός εικαστικός καλλιτέχνης της Πιερίας, ζωγράφος-ποιητής και απρόσμενος στο έργο του, διονυσιακός κατά πάντα τύπος και απευθείας απόγονος του αρχαιοελληνικού πιερικού παρελθόντος.
Ο οποίος από καιρού εις καιρόν ανανεώνεται καλλιτεχνικώς, με βάση βέβαια τα πινέλα και τις μπογιές του, αλλά και άλλα αναπάντεχα υλικά και τεχνικές. Και εκθέτει κατ' αυτάς στο Olympian Bay της Λεπτοκαρυάς, όπου ξένοι κυρίως επισκέπτες του τόπου μας γίνονται επισκέπτες και εραστές της τέχνης του.
Όταν λοιπόν σκατζάρεις δίπλα σε μια γάργαρη πισίνα του Mediterranean Village, μπήκες σίγουρα στην άλλη πλευρά του λόφου και για λίγο ζεις σ' έναν άλλο κόσμο, ξεχνώντας όλα τα πικρά του σύγχρονου Έλληνα, τα μνημόνια, τις οριζόντιες και τις κάθετες περικοπές, ξεχνάς την Άγκελα και βλέπεις ... αγγέλους.
Αλλά δεν είναι μόνον η αισθητική του χώρου στο Mediterranean Village που σε εντυπωσιάζει. Πρόκειται αναμφιβόλως για το στολίδι της τουριστικής Πιερίας. Εκείνο που είναι αξιοσημείωτο, και στάθηκε αφορμή για το σημείωμα τούτο, είναι οι άνθρωποι του Village και η πρόθεσή τους να διαθέτουν το φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου σε καλλιτέχνες που θέλουν να προβάλλουν το έργο τους.
Καλλιτέχνες, εικαστικοί κυρίως, φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς. Ήδη ο Φέσσας πέρυσι, όπως και αγιογράφοι της Πιερίας, ο Χάρυ Κλυν προχτές και τώρα η γνωστή γκαλερί «Χρύσα» της πόλης μας παρουσιάζει έργα της.
Που σημαίνει ότι έρχεται το Mediterranean Village, αλλά και άλλα ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης της Πιερίας, και κάνουν αυτό που δεν κάνουν εκείνοι που έχουν ειδικό καθήκον να το κάνουν. Να προβάλλουν δηλ. την καλλιτεχνική παραγωγή της Πιερίας στους ξένους επισκέπτες της.
Και βέβαια το Mediterranean Village δεν είναι απρόσωπο. Αυτό ακριβώς είναι το δεύτερο στοιχείο που θέλω να σημειώσω. Και τον μεν ιδιοκτήτη δε γνωρίζω, μπορώ όμως να συμπεράνω εκ του αποτελέσματος, γνωρίζω όμως από παλιά τον εκ των διευθυντών Δημήτρη και γνώρισα προχθές και τον έτερο, Γιάννη. Άνθρωποι προσηνείς, αρχικά, και ρέκτες και πρόθυμοι να κουβεντιάσουν και να ακούσουν σκέψεις και προτάσεις.
Σ' έναν τέτοιο χώρο και με τέτοιους ανθρώπους καταλαβαίνει κανείς γιατί συναντά εδώ τουρίστες υψηλού επιπέδου. Η προβολή της Πιερίας στις χώρες κυρίως του Βορρά, περνάει μέσα από την άνετη παραμονή, αλλά γίνεται ίσως και πιο ενδιαφέρουσα όταν διανθίζεται και με την τοπική καλλιτεχνική παραγωγή, την εικαστική, τη μουσική και όχι μόνο.

Ο Αίγειρος
aigeiros1@yahoo.gr
www.aigeiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου