24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Περιμενουμε να το δουμε και αυτο.....χαριν της σταθεροτητος και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ειδική νομοθετική διάταξη που θα καταργεί τη δυνατότητα ενός κόμματος να προκαλεί εκλογές προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος, με τη..
σχετική πρόταση να παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Η διάταξη, μάλιστα, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο το βράδυ, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για συνεχείς εκλογές, με παραιτήσεις βουλευτών της σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μια προσπάθεια γελοιοποίησης της Δημοκρατίας. Μια από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν είναι να μείνουν κενές οι θέσεις των βουλευτών, αφού το Σύνταγμα προβλέπει Βουλή 200-300 αντιπροσώπων, γεγονός, βεβαίως, που επαναφέρει με σφοδρότητα τη θέση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, απλώς με εκλογικό νόμο. Υπάρχουν μάλιστα συνταγματολόγοι, όπως ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής Γιώργος Σωτηρέλλης, που δηλώνει πως δεν απαιτείται καν η πλειοψηφία των 2/3 για τη θετική νομοθετική διάταξη που θα ανακοινώσει σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως απαιτούνται απλώς 151 βουλευτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου