24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Η Ελλάδα “τρώει” τους γιατρούς της




Τελικά από ότι φαίνεται η Ελλάδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της αλλά και τους γιατρούς της. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχεδόν 7.000 γιατροί έχουν φύγει μόνο από Αθήνα τα τελευταία...
πέντε χρόνια αναζητώντας μια καλύτερη εργασία στο εξωτερικό.

Για την ακρίβεια 6.872 γιατροί μετανάστευσαν σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Γαλλία. «Επιστημονική αφυδάτωση και κοινωνική αιμορραγία» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. Στην κορυφή των προορισμών των γιατρών που μεταναστεύουν είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Γαλλία.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τα ποσοστά ανεργίας των γιατρών στην Αττική μειώθηκαν ελαφρώς το 2013 σε σχέση με το 2012. Συγκεκριμένα τους πρώτους 10 μήνες του 2013 το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 10,32% (2.598 γιατροί στους 25.163 ενεργούς) ενώ το 2012 ήταν 12,44% (3.147 γιατροί στους 25.303 ενεργούς).

Αυτό όμως οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται. Η ανεργία μειώθηκε εξαιτίας της φυγής στο εξωτερικο. Για ανάπτυξη και προσλήψεις ούτε λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου