24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Google: εγκρίθηκε η αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας




Η Google φέρεται να υλοποιεί την πατέντα που κατοχύρωσε πριν από λίγα χρόνια για «κέντρα δεδομένων με βάση το νερό» κατασκευάζοντας υπό άκρα μυστικότητα...
δύο τέτοια κέντρα, ανοιχτά των ακτών του Σαν Φρανσίσκο και του Μέιν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNET, μια τεράστια εξέδρα έκανε την εμφάνισή της στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο τις προηγούμενες ημέρες. Έχει ύψος τετραώροφου κτηρίου και αποτελείται από σειρές σύγχρονων εμπορευματοκιβωτίων. Μια παρόμοια τεράστια εξέδρα αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και εικασιών και για τους κατοίκους του Πόρτλαντ, στο Μέιν.

Ο ίδιος ο τεχνολογικός όμιλος δεν έχει ανταποκριθεί στα πολυάριθμα αιτήματα για δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές της, ωστόσο όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η Google βρίσκεται πίσω και από τις δύο μυστηριώδεις εξέδρες, οι οποίες φαίνεται πως αποτελούν την υλοποίηση της πατέντας για κέντρα δεδομένων που θα τροφοδοτούνται με πράσινη, φθηνή και άφθονη κυματική ενέργεια.


Η αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε το 2008 και εγκρίθηκε ένα χρόνο αργότερα. Περιγράφει ένα κέντρο δεδομένων πάνω σε πλοίο, οι ενεργειακές ανάγκες του οποίου καλύπτονται διαρκώς από τα κύματα. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται και για να διατηρούνται οι servers στη σωστή θερμοκρασία. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας παραμένει ένα από τα ακριβότερα κομμάτια στη συντήρηση ενός κέντρου δεδομένων, το οποίο μάλιστα καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό επί της συνολικής χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας στο CNET, ο ειδικός στα κέντρα δεδομένων Τζόναθαν Κούνεϊ από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εκτίμησε ότι δεν θα ήταν απίθανο η Google να κατασκευάζει κέντρα δεδομένων μέσα σε κοντέινερ, σε πλωτές πλατφόρμες, παρά το γεγονός ότι η χρήση αλμυρού νερού ως πηγής ψύξης θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματική. Ο ίδιος επισήμανε ότι αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους η Microsoft και η Dell, εγκαθιστούν εδώ και αρκετό καιρό ειδικά προσαρμοσμένα κέντρα δεδομένων μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου