24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Αταλάντευτος ο Στουρνάρας, αποκρούει τα σενάρια για παραίτησή του ή νέο Μνημόνιο



«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, αδιαφορώντας εάν αυτό στενοχωρεί ορισμένους…», απαντά με νόημα ο υπουργός Οικονομικών σε όσους του ασκούν κριτική και διακινούν φημολογίες για επικείμενη αντικατάστασή του

Αταλάντευτος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο αποκρούει από τη μια τα σενάρια περί επικείμενης αντικατάστασής του....
και από την άλλη επιμένει στην πολιτική του, αισιοδοξώντας ότι δεν θα απαιτηθεί νέο Μνημόνιο.

«Από την πρώτη στιγμή που κάθισα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, είχα καταστήσει σαφές ότι ο στόχος μου δεν ήταν να γίνω αρεστός», υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής», με την οποία τοποθετείται, εμμέσως, στη σεναριολογία που διακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες και ήθελε να προωθείται διάσπαση του χαρτοφυλακίου του με ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομίας από τον συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη. 

«Μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, αδιαφορώντας για το εάν αυτό στενοχωρεί ορισμένους. Εκείνοι ας συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους σενάρια...», προσθέτει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δέχθηκε επίσης την προηγούμενη εβδομάδα παρασκηνιακά την κριτική στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την επιμονή του να διατηρηθεί το καθεστώς της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο. 

 Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στην «Real News» ο κ. Στουρνάρας επαναλαμβάνει ότι τυχόν μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγούσε σε έξαρση λαθρεμπορίου και τονίζει πως δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα στην τρόικα. 

«Έχω άριστες σχέσεις με πολλούς βουλευτές, ακόμα και με όσους κάθε τόσο μπορεί να διαφωνούν. Όμως, πιστέψτε με, κάνω μια πολύ δύσκολη δουλειά, που την επιβάλουν η πατρίδα μου και η συνείδησή μου. Πάντως σάκος του μποξ δεν αισθάνομαι», δηλώνει. Ερωτώμενος για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά επισημαίνει ότι παραμένουν ίδιες «σε απόλυτο βαθμό» και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του η σκέψη να παραιτηθεί.

«Το πρόγραμμα βγαίνει»


Αποκλείοντας, στην ίδια συνέντευξη, το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο, προαναγγέλλει έξοδο στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. «Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα φαίνεται πως βγαίνει με τα υπόλοιπα που υπάρχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επομένως δεν μιλάμε για νέο δανεισμό αυτή τη στιγμή», δηλώνει, ενώ υπερασπίζεται το φορολογικό σύστημα που εφαρμόζεται και διευκρινίζει ότι μειώσεις φορολογικών συντελεστών θα πρέπει να αναμένονται από το 2016.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός και ότι θα αποδειχθεί αρκετό το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-2017, στο οποίο θα περιγράφονται ενδεικτικά τα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί τυχόν δημοσιονομικό κενό, το οποίο, κατά την άποψή του είναι κάτω από το ένα δισ. ευρώ και για την κάλυψή του έχουν γίνει αρκετές προτάσεις. 

Για το θέμα της μείωσης του χρέους, η εκτίμησή του είναι, τέλος, ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα, με την Ελλάδα να επιδιώκει «μια σημαντική μείωση επιτοκίων και μια σημαντική μετατόπιση προς το μέλλον των χρεολυσίων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πουλάει φύκια…»


«Ο κ. Στουρνάρας προσπαθεί να πουλήσει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Αντί ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει πώς με τη συνέχιση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής θα επιτύχει την ανάκαμψη που θα ερχόταν από πέρυσι, αλλά έμεινε και αυτή από καύσιμα, αντί να προβληματιστεί για τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών που αμφισβητούν την κυβερνητική “αισιοδοξία” και να εκμεταλλευτεί θετικά προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού το πόρισμα της Ευρωβουλής για το μνημόνιο, ο κ. Στουρνάρας δίνει σιβυλλικές απαντήσεις για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε παρέκκλιση από τον αδιέξοδο μνημονιακό δρόμο», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ως μνημονιακότερος των μνημονίων, πρόθυμος να υλοποιήσει, αλλά αδύναμος να υπερασπιστεί απέναντι στον ελληνικό λαό, μια πολιτική καταστροφής και εξαθλίωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου