24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Φουτεράκια με κουκούλα


Tα  φουτεράκια με κουκούλα (ή χωρίς) φέτος το χειμώνα, έχουν μονοπωλήσει για τα καλά τις γκαρνταρόμπες μας, καθώς είναι πολύ στη μόδα και επίσης είναι πολύ άνετα. Από πού ξεκινάει όμως η ιστορία τους και πώς έφτασαν να είναι σήμερα ένα από τα πιο hot trends;

 H πρώτη τους εμφάνιση...
εντοπίζεται στη Μεσαιωνική Ευρώπη όπου οι μοναχοί τότε φόραγαν ρόμπες με κουκούλα που θύμιζαν τα σημερινά φούτερ με κουκούλα. Επίσης εκείνη την εποχή τα φορούσαν και οι εξωτερικοί υπάλληλοι Η πρώτη εταιρεία που έβγαλε το φούτερ με κουκούλα ήταν η Champion στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1930. Αρχικά δημιουργήθηκε για εργαζόμενους που περνούσαν πολλές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες.

  Το 1970 και άλλες εταιρείες δημιουργούν φούτερ και έτσι οι συγκεκριμένες μπλούζες αρχίζουν να γίνονται μόδα. Στη Νέα Υόρκη φοριούνται συνήθως από άτομα που έχουν μπλεξίματα με το νόμο, και μάλιστα την εποχή εκείνη ο κόσμος αποφεύγει να φοράει τα συγκεκριμένα φούτερ με κουκούλα για να μην τους θεωρήσουν ύποπτους και ότι ανήκουν σε συμμορίες.

Η ταινία Rocky κάνει την κουκούλα στα φούτερ ακόμα πιο δημοφιλή, και πολλοί νέοι αρχίζουν να υιοθετούν το συγκεκριμένο στυλ.  Μέχρι τη δεκαετία του 90 η συγκεκριμένη μόδα καθιερώνεται και προτιμάται περισσότερο από νεαρότερες ηλικίες, από skateboarders ή και surfers. Εκείνη τη δεκαετία γίνονται μόδα και τα φούτερ με κουκούλα από τα διάφορα πανεπιστήμια.

 Οι σχεδιαστές Tommy Hilfiger, Giorgio Armani και Ralph Lauren είναι από τους πρώτους που λανσάρουν τη συγκεκριμένη μόδα.  Στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάιο του 2008 υπάρχει η αποκαλούμενη Hoodie Day (Ημέρα του φούτερ), όπου όλοι καλό είναι να φοράνε φούτερ για να στηρίξουν τη νεολαία και τις απόψεις της.

Κάποιοι επικοινωνιολόγοι τονίζουν πως τα φούτερ με κουκούλα φοριούνται για να δημιουργήσουν την αίσθηση μυστηρίου και ανωνυμίας.

Σε πολλές χώρες έξω από καταστήματα αναγράφεται πινακίδα που απαγορεύει να μπεις στο κατάστημα αν φοράς φούτερ με κουκούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου