24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Αλλες 200.000 ευρώ στον λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου με ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών


Μεγαλώνει ο κουμπαράς με τα ποσά που καταλήγουν στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου και προέρχονται από την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 Ενας ακόμα κατηγορούμενος, πρώην στρατιωτικός αυτή τη φορά, επέστρεψε....
των περίπου 200.000 ευρώ, που φέρεται να αποτελεί προϊόν δωροδοκίας στο πλαίσιο της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 Ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου ,ενώ απολογούμενος υποστήριξε πως δεν τα είχε ζητήσει από τον συγκατηγορούμενό του για την ίδια υπόθεση Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος και τον κατονόμασε στην απολογία του, αλλά του τα είχε δώσει με δική του πρωτοβουλία γνωρίζοντας ότι την περίοδο εκείνη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 Η κίνηση του κατηγορούμενου πρώην στρατιωτικού αξιολογήθηκε από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο , οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

 Αντίθετα, άλλοι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι ύστερα από την απολογία Ευσταθίου, αρνήθηκαν ότι είχαν εισπράξει χρήματα και μετά την απολογία τους έφυγαν μεν ελεύθεροι αλλά με τον όρο να πληρώσουν ως εγγυοδοσία 30.000 ευρώ ο καθένας.

 Στο μεταξύ από το πρωί απολογείται στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου ο ήδη προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας για τις μίζες που ομολόγησε ότι εισέπραξε στο πλαίσιο της προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN.

 Ο κατηγορούμενος δίνει λεπτομέρειες στους ανακριτές που χειρίζονται τη συγκεκριμένα σύμβαση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε ερωτήσεις κυρίως αν δωροδοκήθηκαν πρόσωπα που βρίσκονταν υψηλότερα από αυτόν στην ιεραρχία του ΥΕΘΑ.

 Ο Αντώνης Κάντας επανέλαβε πως δεν έχει στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στα όποια συμπεράσματα καταλήγει, φτάνει με βάση τη λογική.

 Ο κατάλογος πάντως των κατηγορουμένων διευρύνεται και πρόσωπα από το εξωτερικό, καθώς ΄συμφωνα με πληροφορίες σειρά να απολογηθούν παίρνουν ένας ελληνοελβετός τραπεζίτης, αλλά και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, από τα ταμεία της οποία έφυγαν οι μίζες.

 Τέλος, αντιμέτωποι με τους ελβετούς εισαγγελείς θα βρεθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καταδικασμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ,αλλά και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

 Η ομάδα των ελβετών εισαγγελέων θα εξετάσουν τους κατηγορούμενους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρουσία των δύο Ελλήνων ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου , που διενήργησαν την έρευνα και για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες χρυσές μίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου