24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας: Να δοθούν πίσω στους καταναλωτές τα χρήματα που έχουν εισπραχτεί κατά το έτος 2013


Προς Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Κ. Γενικό Γραμματέα Πλατεία Κάνιγγος – Αθήνα

 Κ. Γενικέ

Θέλω να σας ενημερώσω ότι στον Δήμο Πύργου του Νομού Ηλείας συνεχίζεται να...
εισπράττεται από τους λογαριασμούς ύδρευσης το «Πρόσθετο Ειδικό Τέλος».

 Σας θυμίζω ότι ο Νόμος 1069/80 έδινε την δυνατότητα στους Δήμους να εισπράττεται κατά 80% της αξίας κατανάλωσης του Νερού όταν, φυσικά άρχισε η μετατροπή των Δημοτικών Υπηρεσιών σε Επιχειρήσεις και η ενεργοποίησή του ήταν στην ευχέρεια των Δήμων.

 Με τον παραπάνω νόμο 1069/80 το Ειδικό Τέλος ορίστηκε στο 80% της αξίας κατανάλωσης του νερού, με Φ.Π.Α. 23% και θα ίσχυε μόνο για τη δεκαετία 1980 - 1990.

 Έτσι, «χάριν» του νόμου 2065/1992, (άρθρο 43 παρ. 3) και του νόμου 3013/2002 (άρθρο 26 παρ 3), το «Πρόσθετο Ειδικό Τέλος » πήρε δύο 10ετείς παρατάσεις, οι οποίες όμως έληξαν με την εκπνοή του 2012 και δεν Ανανεωθήκαν …

 Επειδή θεωρώ ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου καταναλωτών Νομού Ηλείας ότι «Το "Πρόσθετο Ειδικό Τέλος" του 80% της αξίας του νερού που εφαρμόζει ο Δήμος Πύργου Ηλείας είναι παράνομο , αφού επίσημα, δεν έχει δοθεί παράταση με νομοθετική Ρύθμιση , παρακαλώ όπως ενημερώσετε τον Δήμο Πύργου να σταματήσει να εισπράττει το ειδικό τέλος από τα τιμολόγια ύδρευσης εις βάρος των καταναλωτών της Ηλείας ..

 Να δοθούν πίσω στους καταναλωτές τα χρήματα που έχουν εισπραχτεί κατά το έτος 2013 .

 Βρίσκομαι στην Διάθεση σας για κάθε Διευκρίνιση

 Με Εκτίμηση 

 Φώτης Αλεξόπουλος

 Εκπρόσωπος ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας

Υπεύθυνος Γραμματέας Για Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου