24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Αποφάσισαν να «ξυπνήσουν» τον Σουμάχερ από το κώμα


Όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, έπειτα από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα οι γιατροί της Γκρενόμπλ αποφάσισαν να «ξυπνήσουν» τον Μίκαελ Σουμάχερ. 

Σύμφωνα πάντα με τον....
γαλλικό Τύπο ο Σουμάχερ έχει τοποθετηθεί σε φάση βαθμιαίας αφύπνισης. Πρόκειται για μια αργή βαθμιαία φάση ανάκαμψης.

 Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, μετά το σοβαρό ατύχημα στο σκι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά κατά τη διαδικασία εξόδου από το κώμα που άρχισε αυτή την εβδομάδα.

1

Σε κάθε περίπτωση οι νευροχειρούργοι εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί ωστόσο εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις. Δεν έχουν αλλάξει πάντως τις επίσημες διαγνώσεις τους που θέλουν τον Γερμανό πιλότο να βρίσκεται σε "σταθερή" κατάσταση.

 Ο πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσκομείο Φος, Ζαν-Λουκ Τρουέγ μίλησε στην εφημερίδα L'Equipe. 

Σύμφωνα με τον Τρουέγ, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα για το επόμενο βήμα της αφύπνισης.

Και ενώ η καταστολή του οργανισμού μειώνεται, το σημαντικότερο στάδιο της φάσης είναι οι πρώτες βασικές αντιδράσεις του ασθενούς στις εντολές "άνοιξε τα μάτια", "κλείσε τα μάτια", "άνοιξε το στόμα", "κούνησε το χέρι σου".

 Αυτές οι ικανότητες φαίνεται να έχουν εκδηλωθεί από τον Σουμάχερ.

Εντούτοις, παρά τις θετικές ενδείξεις, ο Σουμάχερ δεν έχει ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο Τρουέγ, "οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης μετά τον λήθαργο". Ως προς την πλήρη ανάκτηση ο γιατρός εμφανίζεται επιφυλακτικός "Είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του κεφαλιού".

 Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου