24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

«Έρχονται 36 δις στην Ελλάδα αλλά είμαστε σε «συναγερμό» για να μην πάνε σε λάθος τσέπες»


Η στενή συνεργασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών Αρχών για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, ώστε τα κονδύλια του νέου πολυετούς προγράμματος που θα ..
εισρεύσουν στην Ελλάδα να συμβάλουν στον μέγιστο βαθμό στην απασχόληση και την ανάκαμψη της χώρας, είναι ο λόγος της παρουσίας στην Αθήνα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας OLAF Τζοβάνι Κέσλερ, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

 Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κέσλερ, ο κ. Καρβούνης τόνισε ότι «τα επόμενα χρόνια θα εισρεύσουν στην Ελλάδα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, από ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, ένα πολύ μεγάλο ποσό που η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη για την ανάκαμψή της.

 Γι αυτό πρέπει να κατευθυνθεί εκεί που θα δημιουργηθεί απασχόληση, για να πάει η χώρα μπροστά». «Για τον λόγο αυτό γίνεται αυτές τις μέρες μια συνάντηση πολύ υψηλού επιπέδου στην Αθήνα με συμμετοχή τόσο των ελληνικών Αρχών όσο και των ευρωπαϊκών», είπε και πρόσθεσε ότι «γίνεται μια κοινή προσπάθεια, δεν υπάρχει θέμα να ελέγχει ο ένας τον άλλο, αλλά να ελέγχουν και οι δύο πλευρές την καταλληλότερη επένδυση των 36 δισ. που θα εισρεύσουν στη χώρα μας.

Υπάρχει λοιπόν στενή συνεργασία για να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια», αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σ' αυτή την κοινή προσπάθεια, ζήτησε τη συμμετοχή και του Ελληνα πολίτη, λέγοντας ότι «πρέπει τόσο με τη συνείδησή του όσο και με τις πράξεις του να πιέζει για να παταχθεί η απάτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση της απάτης, αλλά χρειάζονται και νέοι μηχανισμοί που να προσαρμόζονται στα νέα τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα, προληπτικά αλλά και στη συνεχή διαχείριση του χρήματος, ως τον τελικό αποδέκτη.

 Τέλος, ανέφερε ότι όλες οι υποθέσεις απάτης που προκύπτουν πηγαίνουν και στις ελληνικές και στις ευρωπαϊκές Αρχές για την καταπολέμησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου