24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Έχει γεμίσει η Ελλάδα με αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες Βουλγαρίας


Έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο της ίδρυσης ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία καθώς, σύμφωνα με τα...
πλέον επίσημα στοιχεία, έφθασαν να προσεγγίζουν στο τέλος του 2013 τις 9.000 από 6.000 το 2012, αυξήθηκε δηλαδή ο αριθμός τους 50%!.

 Με την ουσιώδη διαφορά ότι δεν πρόκειται για «συνέχιση της μετανάστευσης ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία» όπως έγραφε σε άρθρο της τον Μάρτιο ο Guardian.


 Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σόφια, οι εταιρείες αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό εικονικές και «ιδρύθηκαν με μοναδικό σκοπό την αγορά αυτοκινήτου (σ.σ. μεγάλου κυβισμού) και όχι απαραιτήτως τη μετεγκατάσταση της παραγωγικής τους δραστηριότητας από την Ελλάδα».

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στα επίσημα στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου Δικαιοσύνης και τις αντίστοιχες εγγραφές στο εμπορικό μητρώο. Όπου και να ταξιδέψει πλέον κάποιος στην Ελλάδα, όπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ, συναντά μοντέλα πολυτελείας με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας. 

Από τη Θράκη και τη Μακεδονία, όπου ήταν μέχρι πρότινος πιο συνηθισμένο το φαινόμενο, έως και την Αθήνα (γύρω στα 1.000) αλλά και νοτιότερα, όπως στην Πελοπόννησο.

 Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από «Τα Νέα»:





ΠΗΓΗ:Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου