24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Η κυβέρνηση πληρώνει τους ενστόλους....620 εκατομμύρια ευρώ το κόστος


Μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολόγια των ενστόλων, ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν για ψήφιση..
οι αναγκαίες διατάξεις που τα μισθολόγια θα εναρμονίζονται με αυτές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή των αναδρομικών στους εν ενεργεία ενστόλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς) υπολογίζεται σε 420 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος για την αναπροσαρμογή των συντάξεων των αποστράτων που υπολογίζεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος η αναπροσαρμογή των βασικών μισθών δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση στο δημόσιο περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ λόγω των προαγωγών από βαθμό σε βαθμό.

Επιμένουν οι γαλάζιοι αντάρτες

Τα δείγματα... ανταρσίας που έδειξαν πέντε γαλάζιοι βουλευτές, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Δημήτρης Κυριακίδης, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής και Ηλίας Βλαχογιάννης, προκάλεσαν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και χρειάστηκε να γίνουν τηλεφωνήματα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη και Κώστα Μπούρα προκειμένου να πεισθούν οι βουλευτές να αποσύρουν την απειλή τους. Οι ίδιοι πάντως επέμειναν και σήμερα με τον Ιορδάνη Τζαμτζή να μιλάει για «λάθος μηνύματα» από την κυβέρνηση στην κοινωνία.

«Είναι πολιτικά λάθος να εκπέμπεται το μήνυμα στην κοινωνία ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινά από ψηλά και όχι από χαμηλά. Κύριε υπουργέ περιμένουμε τη δική σας θέση για να ξεκαθαρίσει ένα θέμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», δήλωσε ο κ. Τζαμτζής.
 www.iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου