24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Λουκέτο στα πρατήρια χωρίς σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών


ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ
Έληξε η προθεσμία για το σύστημα εισροών εκροών στην Περιφέρεια, καθώς, όπως είναι γνωστό, μέχρι τις 27 Αυγούστου, τα πρατήρια υγρών..
καυσίμων της επαρχίας (Γ΄ Κύκλος) θα έπρεπε να είχαν θέσει σε πλήρηλειτουργία τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων.

Όπως εκτιμάται, όμως, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, λόγω πολλών τεχνικών προβλημάτων, μεγάλος αριθμός πρατηρίων δεν κατάφερε να τα εγκαταστήσει.
Για την εγκατάσταση του συστήματος, απαιτούνται περίπου 15.000 ευρώ, εκ των οποίων επιδοτείται το 1/3.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου eea.gr η Γενική Γραμματεία Εμπορίου αποδέχτηκε όπως, μετά την 27η Αυγούστου, να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσα πρατήρια έχουν σύμβαση εγκατάστασης με εταιρείες εγκατάστασης των συστημάτων. Όσα πρατήρια δεν έχουν σύμβαση δεν μπορούν, από τις 28/8/2014, να αγοράζουν και να πωλούν καύσιμα.
Η ΓΓ Εμπορίου, όπως αναφέρεται, θα ζητήσει από τις εταιρείες λίστα με τα πρατήρια που έχουν σύμβαση ώστε να ελέγξει και ποια δεν έχουν. Σε περίπτωση παράβασης θα επιβληθούν κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλη Κιούση, πάρα πολλοί βενζινοπώλες έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο εντός του 2014.
Ηδη το 2013 έβαλαν "λουκέτο" περισσότερα από 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της εξίσωσης των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης ξεπέρασε το 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης το 75%.
Πηγή : cretavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου