24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Υπό επίσημη έρευνα η Λαγκάρντ για υπόθεση απάτης...


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τέθηκε υπό επίσημη έρευνα από τις γαλλικές Αρχές για ενδεχόμενη αμέλεια στην υπόθεση...

Ταπί, η οποία αφορά απάτη, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορείο.

Η Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις..
αναφορές, διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα προσβάλει την απόφαση των δικαστικών Αρχών να τη θέσουν υπό έρευνα. «Θα επιστρέψω στο γραφείο μου στην Ουάσινγκτον το απόγευμα», δήλωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή στο περιβάλλον της Λαγκάρντ ανέφερε πως η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας «είναι εξαιρετικά μαχητική. Η ίδια βλέπει αυτήν την απόφαση εντελώς αβάσιμη κι ανέθεσε στους δικηγόρους της να ασκήσουν οποιαδήποτε προσφυγή». Γαλλική δικαστική πηγή επιβεβαίωσε επίσης πως θα ασκηθεί προσφυγή εκ μέρους της Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ ανακρίθηκε χθες από δικαστές του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, μοναδικού δικαστικού θεσμού στη Γαλλία που ερευνά και δικάζει τα μέλη της κυβέρνησης για πράξεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στο πλαίσιο της γαλλικής νομοθεσίας, οι δικαστές θέτουν ένα πρόσωπο υπό επίσημη έρευνα όταν πιστεύουν πως υπάρχουν ενδείξεις αδικοπραγίας, αλλά αυτό δεν οδηγεί πάντα σε δίκη.

Η έρευνα γύρω από τον μεγιστάνα Μπερνάρ Ταπί έχει εμπλέξει αρκετά μέλη των κυβερνήσεων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της Λαγκάρντ περιλαμβανομένης.

Στον Ταπί, ο οποίος υποστήριξε τον Σαρκοζί στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είχαν δοθεί 403 εκατ. ευρώ από μια διαιτησία το 2008 επί προεδρίας Σαρκοζί για τη διευθέτηση μιας διένεξης με την κρατική τότε τράπεζα Κρεντί Λιονέ για μια πώληση μετοχών που είχε γίνει το 1993. Η Λαγκάρντ ήταν τότε υπουργός Οικονομικών.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου