24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Διακόσιες εισαγωγές το μήνα μόνο στο Δαφνί!.....



Τραγική η κατάσταση στα ψυχιατρεία της χώρας....

 όπου οι αριθμοί των εγκλείστων ψυχικά ταραγμένων ανθρώπων έχει χτυπήσει... "κόκκινο".
Σύμφωνα με ... 



το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», μόνο στο Δαφνί γίνονται κάθε μήνα 200(!) νέες εισαγωγές με την πληρότητα να αγγίζει το 130%, με αποτέλεσμα ασθενείς να κοιμούνται με ράντζα στους διαδρόμους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αύξηση από το 2010 των ακούσιων εισαγωγών, που αποτελούν πλέον το 55% των περιπτώσεων. Πρόκειται για τους ασθενείς που εισέρχονται στα ψυχιατρεία χωρίς τη θέλησή τους, με την παρέμβαση της αστυνομίας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, την αύξηση των οποίων οι γιατροί συνδέουν άμεσα με την οικονομική κρίση.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που περνούν ολοένα και συχνότερα το κατώφλι των ψυχιατρικών ιδρυμάτων. Άνεργοι, χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες, γονείς που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Σε αρκετούς οι ψυχικές διαταραχές εμφανίστηκαν ξαφνικά και μάλιστα σε ηλικία άνω των 40 ετών. Στους παραπάνω προστίθενται εκατοντάδες άστεγοι με βαριά ψυχικά νοσήματα οι οποίοι συνήθως μένουν για λίγο στο νοσοκομείο και κατόπιν ξαναγυρίζουν στο δρόμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Επιστημονικές έρευνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς επισημάνει τη σύνδεση της έλλειψης στέγης με τις ψυχικές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου