24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Νευρικότητα στο ΠΑΣΟΚ για το κόμμα που ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου


Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη φημολογούμενη αναγγελία δημιουργίας νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου και ήδη...

βουλευτές και στελέχη του Κινήματος επιχειρούν να αποτρέψουν τον πρώην πρόεδρο από το εγχείρημα αυτό, όπως δήλωσε την Παρασκευή, ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη φημολογούμενη αναγγελία δημιουργίας νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου και ήδη βουλευτές και στελέχη του Κινήματος επιχειρούν να αποτρέψουν τον πρώην πρόεδρο από το εγχείρημα αυτό, όπως δήλωσε την Παρασκευή, ο Δημήτρης Κρεμαστινός.


«Είναι αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ να μην κατέβει ενωμένο στις εκλογές. Δεν έχει ξανασυμβεί η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο», είπε ο Δ. Κρεμαστινός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Εξέφρασε δε την ελπίδα του πως «ο κ. Παπανδρέου θα αποθαρρύνει όσους εισηγούνται την ίδρυση νέου κόμματος».

«Αν για προσωπικούς λόγους ο κ. Παπανδρέου διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση από τους πολίτες θα είναι πολύ σκληρή», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να πηγαίνει αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ ο γιος του ιδρυτή του».

«Αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα του κόμματος από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πιθανότητα να συστήσει ο κ. Παπανδρέου δικό του κόμμα, ενώ, όπως αναφέρεται, κάτι τέτοιο «θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Εν αναμονή κίνησης Βενιζέλου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται πως ετοιμάζει νέα παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κύκλοι προσκείμενοι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υποστηρίζουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τοποθετηθεί στο ζήτημα, διαμηνύοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος στην ιστορία του να πάει ενωμένο στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, παραπέμποντας τη συζήτηση όλων των εσωκομματικών ζητημάτων για μετά τις κάλπες.

Ποια ονόματα φιγουράρουν στην λίστα Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ, πηγές αναφέρουν πως στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη αρχίσει να καταρτίζονται λίστα με τα ονόματα όλων εκείνων που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα. Επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου φέρεται να είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι κκ. Πετσάλνικος, Σαχινίδης, Μοραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής.

Κοντά στον κ. Παπανδρέου φέρεται να επιστρέφει και η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ενώ ρόλο φαίνεται να έχει και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Αντίθετα, αποστασιοποιημένος, για την ώρα, εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος. Επίσης δεν βρίσκεται σε κλίμα επιστροφής στο περιβάλλον Παπανδρέου ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης.

Η ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, επτασφράγιστο μυστικό φαίνεται πως αποτελεί το όνομα του νέου κόμματος. Οι πληροφορίες θέλουν να κυριαρχούν λέξεις, όπως «Αλλαγή» ή «Κίνημα αξιών» στο όνομα του κόμματος που θα ιδρύσει ο Γ. Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

  1. Παρακολουθῶ τὸ ἔργο τοῦ ΓΑΠ ἀπὸ τὸ 1982 και εἶμαι πεπεισμένος ὅτι ἔχει πολλὰ νὰ προσφέρῃ ἀκόμη στὴν πατρίδα μας. Θεωρῶ ὅτι ἡ ἐπιστροφή του στὴν ἐνεργὸ πολιτικὴ εἶναι ἐπιβεβλημένη καὶ ἐγὼ εἶμαι ἔτοιμος νὰ κάνω ὅ,τι περνᾷ ἀπὸ τὸ χέρι μου γιὰ νὰ βοηθήσω τὸ ἔργο του. Ὅπως ἔχω ἐπανειλημμένως γράψει στὰ ἄρθρα μου τὰ τελευταῖα χρόνια, θεωρῶ τὸν ΓΑΠ ἀπολύτως ἔντιμο καὶ ἀδιάφθορο καὶ τὸν ἔχω συγκρίνει μὲ τὸν Ῥοβεσπιέρρο. Δημήτρης Κιτσίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή