24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κατάθεση Νίκου Νικολόπουλου στους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τα «θαλασσοδάνεια» των μεγάλων μηντιακών ομίλων



Κατάθεση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, κ.κ Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη έδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τον υπερδανεισμό κάποιων μεγάλων ..

μέσων ενημέρωσης και την οσμή τριγωνικής διαπλοκής που δημιουργείται μεταξύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων, μηντιαρχών και πολιτικών.

Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση του κ. Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Π. Νικολούδη και στη συνέχεια, σχετικό αίτημα του Υπουργού προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τη διενέργεια ποινικής έρευνας, προκειμένου να ερευνηθούν όσα αναφέρονταν στην κοινοβουλευτική ερώτηση.

Ο κ. Νικολούδης στην επιστολή του (6 Μαρτίου) προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι όσα περιλαμβάνονται στην ερώτηση του βουλευτή, «εάν επιβεβαιωθούν, συγκροτούν την έννοια αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων», ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τον κ. Νικολόπουλο για την ενέργειά του, σημειώνοντας σε σχετική επιστολή ότι η ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε, είναι δυνατό να δοθεί μόνο μετά από δικαστική διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι στην από 12-2-15 ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στις πληροφορίες που υπάρχουν για συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζικών και μηντιακών ομίλων, αλλά και στις πληροφορίες για μεγάλους δανεισμών κάποιων μέσων ενημέρωσης, που όμως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση την οικονομική τους κατάσταση και τους ισολογισμούς τους.

«Είναι ξεκάθαρο, πως προέκυψε παρέμβαση από πολιτικό φορέα για να παραμεριστούν τα κάθε λογής εμπόδια, που θα πρότασσε η συμμόρφωση με τα κοινά τραπεζικά κριτήρια, ώστε να εγκριθούν τέτοιες χρηματοδοτήσεις μόνο προς εκείνα τα ΜΜΕ που προέβαλαν την κυβερνητική προπαγάνδα της περασμένης κοινοβουλευτικής θητείας στις εκπομπές τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για πολλές πληροφορίες που αφορούν «θαλασσοδάνεια», αλλά και προκλητικές ρυθμίσεις φορολογικών ή ασφαλιστικών ή άλλων χρεών.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σημειώνει επίσης ότι άλλες, αντίστοιχες ερωτήσεις του προς την προηγούμενη κυβέρνηση δεν απαντήθηκαν ποτέ και θέτει σωρεία επιμέρους ερωτημάτων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, έλεγχο των δανειακών υποχρεώσεων - εξυπηρετούμενων και «κόκκινων» - των μεγάλων ομίλων ΜΜΕ, αλλά και των όρων υπό τους οποίους ελήφθησαν τα δάνεια.

 Επίσης, ζητάει διερεύνηση των πράξεων και αποφάσεων των διορισμένων από την κυβέρνηση μελών στα Δ.Σ. των τραπεζών, ενώ ζητάει να πληροφορηθεί τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ξεκαθάρισμα στο «τοπίο» των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διαλυθεί άπαξ δια παντός η «οσμή» διαπλοκής των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική εξουσία και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου