24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Έρχεται(;) βόμβα στις συντάξεις για 100.000 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ



Περίπου 100.000 ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα σε αυτή τη χρονιά και καταθέτουν αιτήσεις παίρνουν αποφάσεις «με την επιφύλαξη ότι τα ποσά μπορεί να αλλάξουν εάν...
 προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό των συντάξεων με τις νέες διατάξεις», όπως αναφέρεται στο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος». 

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα εξόδου από την 1η/1/2015 και υποβάλλουν αιτήσεις, αποδέχονται πως όταν βγουν οι αποφάσεις θα επιστρέψουν τις απονεμηθείσες συντάξεις εάν υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αρχικά υπολογίστηκαν, επειδή δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις για όσους θεμελιώσουν το σχετικό δικαίωμα από την αρχή του χρόνου

 Οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν αιτήσεις, αλλά τα Ταμεία δεν έχουν καμία υπουργική απόφαση ή εγκύκλιο που να τους καθοδηγεί για τον υπολογισμό αυτών των νέων συντάξεων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Ο νόμος 3863/2010 που προβλέπει την αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων από 1ης/1/2015, δεν ισχύει διότι μετά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι θα ανασταλεί δεν έχει ακόμα υπογραφεί καμία απόφαση για το τι τελικά θα ισχύσει.

Παράλληλα, δεν ισχύει το παλιό σύστημα υπολογισμού, καθώς κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί είτε με τον νέο νόμο είτε με υπουργική απόφαση. Παρόλα αυτά, τα Ταμεία συνεχίζουν να εκδίδουν αποφάσεις, εφαρμόζοντας το παλιό σύστημα. 


Μία από αυτές παρουσιάζει το δημοσίευμα, με το έγγραφο να δείχνει ότι συνταξιοδοτική απόφαση βγήκε από το ΙΚΑ για γυναίκα που συμπλήρωσε το 52ο έτος της ηλικίας της μέσα στο 2015 και θεμελίωσε δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη ως μητέρα ανήλικου παιδιού κατοχυρώνοντας τις προϋποθέσεις του 2011 (σ.σ.: με 5.500 ημέρες και ανήλικο τέκνο το 2011, μειωμένη σύνταξη στα 52 και πλήρη στα 57). 

Η μειωμένη σύνταξη υπολογίστηκε με το παλιό σύστημα, δηλαδή με τις αποδοχές της καλύτερης πενταετίας από τα 10 τελευταία χρόνια εργασίας, στα 614,74 ευρώ. Όμως, η βόμβα που κρύβει η απόφαση (μια από τις πολλές που έχουν εκδοθεί) βρίσκεται στο τέλος, όπου ο διευθυντής αναφέρει και προειδοποιεί την 52χρονη συνταξιούχο πλέον ότι «επιφυλασσόμαστε για τυχόν αναθεώρηση της παρούσης απόφαση εάν προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό του ποσού σύνταξης με τις νέες διατάξεις.
 Ενδέχεται να αλλάξει το ποσό της σύνταξης ... 




Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου