24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Την ίδρυση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη εξετάζει το υπ. Υγείας....ΗΔΗ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 124 στρ.. περιμενει στο ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ




Την ίδρυση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη θα εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή να δηλώνει ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα..

«Δεν θα υποσχεθώ το...
άνοιγμα άλλου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη αλλά το θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα το δούμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο γιατί αυτή η πόλη το δικαιούται» είπε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού υγείας Ανδρέα Ξάνθου, διοικητών νοσοκομείων, εκπροσώπων εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, εκπροσώπων συλλόγων ασθενών καθώς και με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές .

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε τεθεί στον υπουργό το θέμα της δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Άμυνας.

«Ζήτησα από τους νέους διοικητές των ΥΠΕ να υποβάλλουν αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά θα ασχοληθώ με το θέμα και θα επισκεφθώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» δήλωσε ο κ Κουρουμπλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία της χώρας είπε : «Μου το έθεσε αυτό το θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος. Εγώ αυτό το θεωρώ προσβλητικό αν συμβαίνει . Μόλις θα επιστρέψουμε στην Αθήνα θα το ελέγξουμε και δεν θα αισθάνεται η Θεσσαλονίκη ότι ακόμη λειτουργεί η λογική του Αθηναϊκού κράτους»

Ερωτηθείς σχετικά με την προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ απάντησε ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εδώ και επτά χρόνια, λόγω προβλήματος με τις εταιρείες.

BEE CHANNEL
«Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες πραγματικά το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα από αυτό τον παραλογισμό που τους διακατέχει . Έφερα το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρέπει να τονίσω και να αναγνωρίσω ότι όλα τα κόμματα έδειξαν κατανόηση να βρεθεί ένας τρόπος να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός να προχωρήσει στα πλαίσιο της νομιμότητας . Αλλά δυστυχώς ο διαγωνισμός έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί τους γιατί θα κατηγορηθώ ότι το υπουργείο δωροδοκείται» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Στο ερώτημα αν πρόκειται να αντικαταστήσει όλους τους διοικητών των νοσοκομείων , απάντησε: «Πρέπει να καταλάβουν οι διοικητές των νοσοκομείων, ότι άλλαξε πολιτικά η κυβέρνηση και είναι βασική δημοκρατική αρχή ο υπουργός να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του . Εγώ δεν ζήτησα να παραιτηθούν, ζήτησα να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή μου».

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκτός από τα θέματα της ίδρυσης Παιδιατρικού Νοσοκομείου και της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης , έθεσε και τα θέματα της λειτουργίας του ΠΕΔΥ και τις δυσκολίες πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα πρότεινε άνοιγμα συμβάσεων στους νέους γιατρούς που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα εδώ και μια πενταετία και το έναρξη διαλόγου για την καθιέρωση κάρτας ασθενούς που θα επιτρέπει ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρούς και θεραπευτήρια .

Όσον αφορά τα προβλήματα των εργαστηριακών γιατρών ζητήθηκε από τον υπουργό η κατάργηση του μέτρου του clow back και η απόσυρση της υποχρέωσης τους για σύμβαση με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. .

Στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν θέματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που απασχολούν σχεδόν όλων των νοσοκομείων που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Ο υπουργός Υγείας το απόγευμα θα έχει σύσκεψη στο νοσοκομείο της Βέροιας και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ιδίου νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας θα αναχωρήσει για τη Νάουσα όπου θα έχει σύσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης ενώ αύριο θα έχει ανάλογες συσκέψεις το πρωί στην Κοζάνη και το απόγευμα στη Λάρισα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου