24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Κοτζιάς: Θέλουν να μας στηρίξουν, ή να μας τιμωρήσουν;...



"Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη... ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα... 
παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση".

Αυτό το δίλημμα θέτει στην Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο "Ρόιτερς" από την Νέα Υόρκη, χθες, τελευταία μέρα της πενθήμερης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. 

Ο κ. Κοτζιάς, τονίζει ότι σέβεται τη Γερμανία, όχι όμως και τη γερμανική πολιτική ή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Βερολίνο την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας, όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ότι η Αθήνα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για την κατάρτιση πολιτικών που θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη και θα επιτρέψουν στη χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της. 

Ερωτηθείς αν ζητάει απλώς από την υπόλοιπη Ευρώπη να εμπιστευτεί την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά «όχι», εξηγώντας ότι «η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματιστές". 

"Είναι σαν το παιχνίδι του δειλού, αλλά όχι το είδος του παιχνιδιού που ξέρετε. Αυτό που ξεχνούν οι φίλοι μας είναι ότι δεν έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε... Θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και στο τέλος θα το κάνουμε", επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς.

"Επομένως, δεν δίνετε μια λύση στην Ελλάδα, πιέζετε την ελληνική κυβέρνηση; Ποια μπορεί να είναι η λύση;" διερωτάται, τονίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή έρχεται. Κανέναν δεν συμφέρει αυτό, για αυτό θα βρουν μια λύση". 

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ρωσία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία, περιλαμβάνοντας ενδεχομένως και την Αυστρία, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι μια ομάδα θα συναντηθεί τον Μάιο για να συζητήσει τεχνικά και χρηματοδοτικά θέματα. Με βάση τους ρωσικούς υπολογισμούς, η επένδυση στο ελληνικό τμήμα του αγωγού αυτού θα μπορούσε να ανέρχεται στα 2-2,5 δισ. δολάρια, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέλθει από δυτικές εταιρείες και τράπεζες αντί για τη ρωσική κυβέρνηση. 

Όσον αφορά τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα ως προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη του αγωγού αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι Ρώσοι είπαν ότι πρόκειται για ένα ποσό παραπλήσιο με αυτό που θα εισέπραττε η Βουλγαρία από τον αγωγό South Stream. "Δεν είμαι βέβαιος αλλά είναι περίπου 5 δισ. δολάρια", σημείωσε. 

Τέλος ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε, ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα Έιμος Χοκστάιν θα βρίσκεται στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες για να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό και δυνητικά ευρύτερο σχέδιο κατασκευής φυσικού αγωγού που θα μπορούσε να περιλαμβάνει επίσης την Αλβανία και τη Βοσνία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου