24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Νέα "έξυπνη" κάρτα αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές




Ένα νέο gadget υπόσχεται να περιορίσει στο ελάχιστον τον όγκο που καταλαμβάνουν στο πορτοφόλι ενός ανθρώπου οι κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, αντικαθιστώντας τες με μόνο μία.

Πρόκειται για μια νέα «έξυπνη» ηλεκτρονική... κάρτα που ανέπτυξε ηType Your Post Summary Hereεταιρεία Stratos, στην οποία όλα τα στοιχεία μιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μπορούν να αποθηκευτούν σε μια αντίστοιχη εφαρμογή συμβατή με κινητά τηλέφωνα. 

Το gadget συνοδεύεται από ένα card reader (συσκευή που «διαβάζει» τα στοιχεία της κάρτας), το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των πληροφοριών της εκάστοτε κάρτας στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σε αντίθεση με άλλες κάρτες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, στη νέα αυτή smartcard δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καρτών που μπορούν να αποθηκευτούν.

Η «έξυπνη» κάρτα μοιάζει με μια συνηθισμένη πιστωτική κάρτα, ωστόσο το βάρος και το πάχος της δεν ξεπερνά αυτό μιας επαγγελματικής κάρτας. Στο μπροστινό μέρος της αναγράφονται το όνομα του χρήστη και ο αριθμός της smartcard –όχι όμως ο πραγματικός αριθμός της πιστωτικής κάρτας. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο πίσω μέρος βρίσκονται οι ανάλογες μαγνητικές ταινίες καθώς και το πλαίσιο για την υπογραφή του χρήστη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάρτα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου, ενώ παράγει έναν «μοναδικό» αριθμό κάθε φορά που χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Μόλις η τράπεζα λαμβάνει την εντολή συναλλαγής, η κάρτα του χρήστη χρεώνεται χωρίς ωστόσο ο πωλητής να μπορεί να δει τον πραγματικό αριθμό της πιστωτικής κάρτας.

Η πρώτη έκδοση της «έξυπνης» κάρτας δεν διαθέτει το ανάλογο τσιπ ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες συναλλαγές μέσω της τεχνολογίας NFC (Near Field Communications).

Το κόστος της κάρτας θα ανέρχεται στα 95 δολάρια (περίπου 87 ευρώ) για ένα χρόνο ή 145 δολάρια (περίπου 133 ευρώ) για 2 χρόνια συνδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου