24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

....ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας της γεωργικής δραστηριότητας




Καταδικαστική απόφαση κατά της Ελλάδας εξέδωσε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη σοβαρή νιτρορύπανση, (ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας της γεωργικής δραστηριότητας), που παρατηρείται σε εννέα περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις νιτρικών ιόντων άνω του ορίου των 50 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο, παρατηρούνται στη ...Θεσσαλονίκη,στον... Έβρο, στην Πέλλα, στην Εύβοια, στη βόρεια Πελοπόννησο (περιοχές Κορίνθου, Κάτω Αχαΐας, Λουσικών, Άραξου, Σφαγέικων και Αιγίου), στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο (περιοχή των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας), στην ανατολική Πελοπόννησο (περιοχές Σπάρτης, Έλους-Σκάλας και Λεωνιδίου), στην ανατολική Κρήτη, στην ανατολική Αττική και στον ποταμό Ασωπό.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για την συστηματική και επί σειρά ετών παράβαση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας για την ποιότητα του νερού, για το γεγονός ότι δεν προχώρησε στον χαρακτηρισμό αυτών των περιοχών ως «ευπρόσβλητων» και γιατί δεν έλαβε μέτρα για την πρόληψη της ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου