24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ .....MADE IN SAMARAS...νεαρός, μόλις 26 ετών στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»






Του Σταύρου Παπαντωνίου
(εφημερίδα Παραπολιτικά)

Στον χώρο των επιχειρήσεων φαίνεται πως αποφάσισε να μεταπηδήσει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και διευθυντής του γραφείου του, Κώστας Μπούρας, καθώς μετά την ενασχόλησή του με τα...βενζινάδικα, το τελευταίο διάστημα επενδύει και...
στον τουρισμό, μέσω ξενοδοχειακού συγκροτήματος που κατασκευάζει ο γιος του, Γιώργος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για συνολικά τρεις κατοικίες, με δυναμικότητα 12 κλινών, στην περιοχή Αγιος Κωνσταντίνος, project που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα στο ΟΠΑΑΧ, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα για την προώθησή του.

Η επιδότηση που εγκρίθηκε πέρσι είναι ύψους 228.364 ευρώ και αφορά στην «ίδρυση τριών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, δυναμικότητας 12 κλινών, στην θέση Αγιος Κωνσταντίνος, Δ.Δ. Αρφάρων». 

Οπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες των «Παραπολιτικών», οι εργασίες προχωρούν πυρετωδώς σε μια έκταση 4,2 συνολικά στρεμμάτων (στο «κτήμα Μπούρα» από τον περασμένο Αύγουστο δουλεύουν σε καθημερινή βάση εργάτες ώστε το συγκρότημα να τεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε λειτουργία), με το συγκρότημα να αποτελείται από ξεχωριστές πετρόχτιστες κατοικίες, με ιδιαίτερα εντυπωσιακές καμάρες και ξύλινη οροφή, που ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνοτροπία.
 Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η πινακίδα που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο, το έργο αφορά στην «ίδρυση τριών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, δυναμικότητας 12 κλινών», συνολικού προϋπολογισμού 380.606 ευρώ, με κοινοτική συμμετοχή 171.273 ευρώ και 57.091 ευρώ από εθνικούς πόρους. Η περιοχή, πάντως, δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, όπως λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι στα «Π», καθώς πρόκειται για έναν πολύ μικρό οικισμό του νομού Μεσσηνίας, χωρίς υποδομές, που δεν θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες.


ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ. Πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού έπρεπε να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια δόμησης, η οποία εγκρίθηκε, όπως φαίνεται από το έγγραφο που εξασφάλισαν τα «Π», μόλις λίγους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2012. Η άδεια ισχύει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και είναι για τη θέση «Κριθαράκι» στον Αγιο Κωνσταντίνο Μεσσηνίας, μια περιοχή πάντως που είναι εκτός σχεδίου, όπως επισημαίνεται στη «θέση του έργου», στο σχετικό έγγραφο.
Η άδεια δόμησης και η έγκριση της επιδότησης από τον ΟΠΑΑΧ, όμως, δεν είναι στο όνομα του Κώστα Μπούρα, αλλά σε εκείνο του γιου του, Γεώργιου Μπούρα. Οπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο, ο νεαρός, μόλις 26 ετών, κάτοικος Κηφισιάς, είναι ο δικαιούχος των 228.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ πρέπει να καταβάλει και ένα δικό του ποσό, καθώς βάσει νόμου υπάρχει ποσόστωση για να δοθεί η επιχορήγηση. Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί το ιδιαίτερα υψηλό ποσό, ο δικαιούχος πρέπει είτε να καταθέσει στον σχετικό φάκελο τις δαπάνες που έχει ήδη κάνει για το έργο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζονται ότι είναι πάνω από 100.000 ευρώ, είτε να πάρει εγγυητική επιστολή από την τράπεζα. Κι όλα αυτά, βέβαια, σε μια στιγμή που η αποδέσμευση αντίστοιχων επιδοτήσεων έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία στην Ελλάδα της κρίσης, αφού οι προϋποθέσεις και το σχετικό πλαίσιο έχουν αλλάξει προς το… αυστηρότερο. Ωστόσο, φαίνεται πως ο υιός Μπούρας κατάφερε να ξεπεράσει κάθε γραφειοκρατικό ή μη εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του. Στοιχεία ιδιαίτερα δύσκολα για έναν νεαρό, που μέχρι πέρυσι ήταν φοιτητής στο UCL, το φημισμένο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο Γ. Μπούρας φαίνεται ότι πληρούσε τελικά τις προϋποθέσεις και κατάφερε να εξασφαλίσει την επιδότηση για να κάνει το πρώτο επιχειρηματικό βήμα στη ζωή του.
«Γαλάζιος» πολιτευτής ο μηχανικός
Ο Κώστας Μπούρας έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον συμπατριώτη του και πολιτευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη. Η συμπάθεια αυτή φάνηκε και στις εκλογές, καθώς ο τότε ισχυρός άνδρας του Μαξίμου και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά έδινε όπου μπορούσε «γραμμή» για τον νεαρό πολιτευτή, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή. Η σχέση τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Ο νεαρός είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και ο διευθυντής του προέδρου της Ν.Δ. ενίσχυσε την επαγγελματική προοπτική του αναθέτοντάς του την εργολαβία της νέας οικογενειακής επένδυσης. Ως επιβλέπων μηχανικός, είναι ο υπεύθυνος για το εντυπωσιακό κτίσμα. Ετσι, πλέον δεν τον συνδέει με τον Κώστα Μπούρα μόνο η αφοσίωσή τους στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η συνεργασία τους στο τουριστικό project στον μικρό οικισμό της Μεσσηνίας.
FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου