24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Διχάζει την κυβέρνηση η αμνηστία για τη λίστα Λαγκάρντ




Του Κωστή Πλάντζου

Τσουνάμι αντιδράσεων προκαλεί ήδη το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων» που έχουν βγει στο εξωτερικό, κυρίως....
γιατί δίδει την δυνατότητα σε φοροφυγάδες και εγκληματίες που έβγαζαν τα λεφτά τους στην Ελβετία ή άλλους φορολογικούς παραδείσους, να τα νομιμοποιήσουν καταβάλλοντας ένα 15% επί των «μαύρων» κεφαλαίων τους.

Άκρως επικριτικά είναι σχεδόν τα 3 στα 4 σχόλια που έχουν αναρτηθεί ήδη στην δημόσια διαβούλευση και θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/minfin/?p=5100) .

Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από το ζήτημα της φοροδιαφυγής ή της εξαγωγής κεφαλαίων, πολλοί μιλούν για πλυντήριο μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες (ναρκωτικά, πορνεία κλπ).

Έντονα ενοχλημένος όμως φέρεται να είναι και ο συναρμόδιος υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς, κύριος Παναγιώτης Νικολούδης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφράσει τις διαφωνίες του και στο Μέγαρο Μαξίμου για την διαδικασία και τα ποσοστά φορολόγησης 15% και 30%.

Επιπλέον, την διαφωνία τους εξέφρασαν στον υπουργό Οικονομικών και εφοριακοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον κύριο Βαρουφάκη και την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Γενικότερα ο κλάδος των εφοριακών «βράζει» καθώς βλέπουν να μπαίνει ταφόπλακα στη λίστα Λαγκάρντ. «Τι θα έλεγε ο κύριος Βαρουφάκης αν έβλεπε κάποιον σαν πχ τον κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο να δηλώνει από το εξωτερικό 2 εκατομμύρια και να πληρώνει 15% για να τα έχει νόμιμα και να τα χαίρεται;» έλεγαν χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξουν ότι το σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται έχει μεγάλες «τρύπες».

Είναι ίσως ενδεικτικό ότι στα 71 σχόλια που έχουν αναρτηθεί στη διαβούλευση, υπάρχουν και μηνύματα ξένων υπηκόων που είχαν off shore στην Ελβετία και ρωτούν αν μπορούν να πληρώσουν 15% για να νομιμοποπιήσουν τα κεφάλαιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου