24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΕΚΤΑΚΤΟ.....Αντισυνταγματική και η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του Δημοσίου





Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε οριστικά αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα. Όπως αποφασίστηκε η απόφαση ...
δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και θα ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης.

Για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια η απόφαση έχει αναδρομικό χαρακτήρα από την ημέρα που κατέθεσαν την προσφυγή τους και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ως αντισυνταγματικές τις παρακάτω διατάξεις νόμων που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου:
Νόμος 3865/2010 για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό συστήματος του Δημοσίου,
Νόμος 3986/2011 για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 και
Νόμος 4002/2011 με τον οποίον τροποποιήθηκε η συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου

Σημειώνεται η υπόθεση, την οποία εξέτασε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφορά την εισφορά αλληλεγγύης μόνο για τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα και όχι για τους εν ενεργεία εργαζόμενους του δημοσίου και τους απασχολουμένους και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου