24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Υπέρ της Ελλάδας στην G7 ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ




Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αναχώρησε για τη σύνοδο G7 στη Δρέσδη, με εντολή από τον πρόεδρο Ομπάμα να παρέμβει αποφασιστικά για να υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα. Ο Τζακ Λιου θα ...
ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέχρι τις 5 Ιουνίου ενώ, πριν φύγει για τη Γερμανία, είχε κατ’ιδίαν συνάντηση για το θέμα με την Κριστίν Λαγκάρντ. 

Εχθές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ, στην οποία συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί η λιτότητα στην Ελλάδα [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] και ότι οι ΗΠΑ θα παρέμβουν στο ΔΝΤ υπέρ της Ελλάδας.
Όσον αφορά στο θέμα των δόσεων προς το ΔΝΤ, πηγές του Ταμείου σημείωναν ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη μετατροπή των τριών δόσεων σε μια, κάτι που ωστόσο έχει γίνει αποδεκτό μια φορά στο παρελθόν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, αρνήθηκαν να απαντήσουν εάν η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα διερεύνησε το θέμα και ειδικά τις διαδικασίες.

Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου