24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Πώς κατάφερε να εργαστεί στη Google αυτός ο 22χρονος και το μυστικό της επιτυχίας του





Ο Rohan Shah είναι μόλις 22 ετών ωστόσο είχε την τύχη να κάνει την πρακτική του άσκηση ως μηχανικός λογισμικού σε μια εταιρεία στην οποία πολλοί ..ονειρεύονται να βρίσκονται αλλά λίγη έχουν την τύχη να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, στην Google.

Ο Shah κατάφερε να είναι από τους τυχερούς και έτσι λίγο πριν αρχίσει να φοιτά στο τελευταίο έτος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις άρχισε να εργάζεται στην κορυφαία εταιρεία αναζήτησης. Ο ίδιος περιγράφει την μοναδική αυτή εμπειρία στο Business Insider παρέχοντας ταυτόχρονα μικρά μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν όποιον θέλει να εργαστεί στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Όλα ξεκίνησαν για τον Shah όταν η Google του έστειλε ένα mail που έλεγε ότι ενδιαφερόταν να περάσει από συνέντευξη ώστε να κάνει εκεί την πρακτική του άσκηση. Τότε εκείνος συμπλήρωσε αμέσως την αίτηση. Για να καταφέρει όμως να γίνει δεκτός πέρασε από πολλές συνεντεύξεις οι οποίες διήρκεσαν έναν ολόκληρο μήνα. Όπως την περιγράφουν οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόκειται για μια αργή και επίπονη διαδικασία.

Τελικά, πήρε άδεια από την σχολή του και πέταξε στο Mountain View της Καλιφόρνια, όπου έγινε ένας από τους περίπου 50 ασκούμενους κατά τη διάρκεια της άνοιξης του 2013. Είχε ενταχθεί στο τμήμα Android της Google. Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Business Insider, ότι η εταιρεία δέχεται μόνο 1.500 ασκούμενους από περίπου 40.000 υποψηφίους.

Η στέγαση και η μετακίνηση, καλύπτονται στο σύνολό τους από την Google. Επίσης, καθορίζει εκείνη τους συγκάτοικους. Ο Shah έμεινε με άλλους τρεις. Δύο από την Αργεντινή και μία από την Ουκρανία.

Οι ασκούμενοι διδάσκονται πώς λειτουργούν τα κέντρα δεδομένων, οι λειτουργίες της εταιρείας, και ποιοι είναι οι στόχοι της Google.

Επίσης, η Google είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τους ασκούμενους αφού όσοι κάνουν την πρακτική τους εκεί μπορεί να πληρώνονται περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την Glassdoor, ο μέσος ασκούμενος στην Google παίρνει 5.678 δολάρια ανά μήνα ή 68.136 δολάρια ετησίως.

Η Google όμως φροντίζει και για την ψυχαγωγία των ασκούμενων αφού διοργανώνει εκδρομές σε μουσεία, ταινίες, πεζοπορίες και ποδηλασία, καθώς και διάφορα ταξίδια στο Σαν Φρανσίσκο.

Όσο για τα μειονεκτήματα του να δουλεύει κανείς για την Google; Όπως αναφέρει ο Shah δεν υπάρχει κανένα.

Πάντως, ο ίδιος συμβουλεύει όσους θέλουν να εργαστούν στην Google να παραμείνουν ψύχραιμοι καθ' όλη τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου