24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Αίτηση πτώχευσης από On Telecoms



Toυ Δημήτρη Δελεβέγκου-Capital.gr

Αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε η διοίκηση της On Telecoms, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά και επιβεβαιώνει, με σημερινή παρέμβασή ...της στο Capital.gr η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα ως εκπρόσωπος αριθμού εργαζομένων που διεκδικεί δεδουλευμένες αποδοχές από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η κίνηση αυτή συνδέεται με την απόρριψη από τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr, της έφεσης που είχε ασκήσει η On Telecoms τον περασμένο Δεκέμβριο κατά απόφασης για μη επικύρωση της διαδικασίας εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μήνες, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης-σύμφωνα με το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Δικαίου- που επιδίωκε η διοίκηση της εταιρείας με την πλειονότητα των πιστωτών της. Η εταιρεία προσέβλεπε στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, ενώ στελέχη της προέβλεπαν, στο παρελθόν, ότι η χρήση του 2014 θα «κλείσει» με τζίρο 18-20 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, λόγω της απόρριψης της έφεσης, η On Telecoms, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε αίτημα, που θα εκδικάσει αύριο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για την έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την απαγόρευση κάθε δίωξης και μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της από πιστωτές.

Αγνοείται η επόμενη μέρα

Ως αποτέλεσμα, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη, με την χρεοκοπία να μοιάζει αναπόφευκτη ακόμη και εάν η διοίκηση της εταιρείας δεν είχε καταθέσει αίτημα πτώχευσης, δεδομένου ότι έχει απορριφθεί οριστικά η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η εταιρεία εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013, οπότε δημοσιοποιήθηκαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, παρουσίασε κύκλο εργασιών 25,8 εκατ. ευρώ (από 39,7 εκατ.), ζημιές 21,7 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 75,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 102,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η On Telecoms θα πρέπει να πληρώνει, σε ετήσια βάση, τόκους ύψους 6-7 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί στον ΟΤΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Έφερε το triple play

Η On Telecoms αποτελεί την πρώτη εταιρεία που έφερε, πριν από περίπου επτά χρόνια, το triple play (συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας, διαδικτύου και οπτικοακουστικού περιεχομένου) στην Ελλάδα. Ωστόσο, η πρωτιά αυτή δεν εξασφάλισε την μετέπειτα πορεία της εταιρείας.

Έτσι, τη χρήση του 2010, περίπου τρία χρόνια μετά το πάρτι του Νοεμβρίου 2007 στο κέντρο «Χάραμα» για την συμπλήρωση πελατειακής βάσης 50.000 συνδρομητών, η εταιρεία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια 18 εκατ. ευρώ και συσσωρευμένες ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η συνδρομητική της βάση από το 2011 μέχρι σήμερα ήταν σταθερά μειούμενη, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2012 βρέθηκε κάτω από το όριο των 100.000 πελατών. Σήμερα οι συνδρομητές της δεν ξεπερνούν τους 50.000.

Επίσης, η εξαγορά το 2009 του 100% της Vivodi Telecom από την On Telecoms δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με την οικογένεια Ευφραίμογλου- ήλεγχε το 20% της Vivodi - να αποχωρεί από το ενοποιημένο σχήμα λίγους μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Την ίδια στιγμή, από το 2012 η εταιρεία άρχισε να αφήνει «φέσι» στον ΟΤΕ με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Αμαρουσίου να έχει ζητήσει, πολλές φορές, το κλείσιμο των μισθωμένων κυκλωμάτων της εταιρείας.

Βασικός μέτοχος της On Telecoms είναι η επενδυτική εταιρεία Argo Group Limited της οποίας το διοικητικό συμβούλιο -σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη σύνθεση- αποτελούν οι Michael Kloter (μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος), Κυριάκος Ριάλας (διευθύνων σύμβουλος), Ανδρέας Ριάλας (επικεφαλής επενδύσεων), David Fisher (μη εκτελεστικός διευθυντής) και Kenneth Watterson (μη εκτελεστικός διευθυντής).

Εάν και όποτε η On Telecoms κηρυχθεί σε πτώχευση, θα πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση μικρής εταιρείας των telecoms που χρεοκοπεί κατά την τελευταία οκταετία (Altec, Teledome, Lannet, Algonet-Netone). Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις συνδρομητές μεταφέρονται με αίτησή τους σε άλλον πάροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου