24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Γιούνκερ ....ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, ποιος τους το επέτρεψε; Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι!


Γιούνκερ: Καλώ τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» στην Ευρώπη και το ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ --- Λέει ψέματα ο μεθύστακας Γιούνκερ

ΚΆΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ..
ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ, ΕΠΙΛΈΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΏ, ΑΠΗΎΘΥΝΕ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΌΝ, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΎΝΚΕΡ, ΠΡΟΤΡΈΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ «ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΌ», 

ΑΦΟΎ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΌΠΩΣ ΕΊΠΕ, ΠΕΡΙΚΟΠΈΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΎΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ. Ο ΊΔΙΟΣ ΔΉΛΩΣΕ ΒΑΘΎΤΑΤΑ ΘΛΙΜΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΈΝΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ,

 ΕΠΙΣΗΜΑΊΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΈΚΑΝΕ Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΊ ΛΎΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΖΉΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΏΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΌΛΗ ΑΥΤΉ Η ΚΡΙΤΙΚΉ ΠΟΥ ΔΈΧΕΤΑΙ, ΕΝΏ ΠΡΌΣΘΕΣΕ ΌΤΙ ΟΥΔΈΠΟΤΕ ΥΠΉΡΞΕ ΤΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΣΤΌΧΟΣ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΜΙΑ ΔΊΚΑΙΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.



«Δεν είναι ανάγκη να κάνω νέες προτάσεις στους Έλληνες, οι προτάσεις μας βρίσκονται ήδη στο τραπέζι», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, επισημαίνοντας ότι στην τελευταία πρόταση των δανειστών δεν περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, αλλά στις αμυντικές δαπάνες. Προτείνεται επίσης, όπως είπε, αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών, μεγαλύτερη καταπολέμηση της διαφθοράς, άνοιγμα αγορών, π.χ. της ενέργειας, με στόχο την μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια.


Επεσήμανε παράλληλα ότι είχε πει στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, πως ο ίδιος ήταν έτοιμος να συζητήσει για ελάφρυνση χρέους από το φθινόπωρο. 
Αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά αποχώρησε ξαφνικά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων την χειρότερη στιγμή. Υπογράμμισε ότι αιφνιδιάστηκε και απογοητεύτηκε σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, αφού ο Αλ. Τσίπρας δεν τον ενημέρωσε όπως είπε για την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στον λαό» χωρίς να υπεραπλουστεύει το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αφού όλοι ξέρουν ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.


Πρόσθεσε πάντως ότι «η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα,ανεξάρτητα με το πώς θα διατυπωθεί το ερώτημα.
«Δεν θα πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε τον θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι όλος ο πλανήτης θα εκλάβει το «όχι» ως επιθυμία εξόδου από το ευρώ, ως ένα «όχι» στην Ευρώπη που θα είναι «καταστροφικό». 


Έχω κάνει όλα όσα μπορούσα και δεν μου αξίζει όλη αυτή η κριτική που δέχομαι. Δεν αξίζει ούτε σε μένα, ούτε στον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε ο Γιούνκερ, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ κοντά στον ελληνικό λαό και ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ επιλογή για εκείνον αλλά, όπως εξήγησε,δεν μπορεί «να κάνει θαύματα» και να την υπερασπιστεί ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους.


«Δεν θα απογοητεύσω ποτέ τον ελληνικό λαό και ξέρω ότι ούτε ο ελληνικός λαός θέλει να απογοητεύσει την ΕΕ»διαβεβαίωσε ο Γιούνκερ.
Σημείωσε πάντως ότι το να αντιπαραβάλλει κάποιος μια Δημοκρατία απέναντι σε άλλες 18 Δημοκρατίες, δεν είναι δίκαιο, ούτε σωστό, κάνοντας αναφορά σε άλλες χώρες του ευρώ που έδειξαν υπευθυνότητα και προχώρησαν στην λήψη των επώδυνων, αλλά αναγκαίων μέτρων λιτότητας.
«Απαραίτητο στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τις δηλώσεις του Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την σημερινή συνέντευξη τύπου και ζήτησε την συνδρομή του για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου