24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Οριστικά τέλος το δωρεάν WiFi...




Οριστικά «ενταφιάστηκε» η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο....

 Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης υπέγραψε απόφαση με..
την οποία ματαιώθηκε οριστικά το έργο που είχε εξαγγείλει, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (wi-fi hotspots) στην ελληνική επικράτεια. Στόχος του έργου ήταν να δημιουργηθούν 4.000 σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το έργο είχε προϋπολογιστεί σε 18 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), αλλά καθυστέρησε τόσο στην προκήρυξή του, όσο και στην αξιολόγησή του, αναφέρει η "Καθημερινή". Ετσι, έληξε ο χρόνος ισχύος των προσφορών και των εγγυητικών επιστολών των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στον σχετικό διαγωνισμό.

Τώρα, και με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2015 λήγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας αποφάσισε τη ματαίωση του έργου. Σημειώνεται ότι στη σχετική διακήρυξη δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη του κόστους για την παροχή ρεύματος στα σημεία κάλυψης της ασυρματικής πρόσβασης.

Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί με έργα που αφορούν στην ανάπτυξη υποδομών, για τα οποία δεν είναι εξασφαλισμένη η συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο (3ο ΚΠΣ) είχε αναπτυχθεί αντίστοιχο έργο, γνωστό ως Wireless Hotspots, το οποίο έχει γεμίσει «κουφάρια» κεραιών ασύρματης πρόσβασης σε πλατείες πόλεων ανά την Ελλάδα.

Πηγή: “Καθημερινή”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου