24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ..



Δεν ξάφνιασε κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση του πρώην κυβερνητικού...

εκπροσώπου και βουλευτή της Α Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη να μην εκφράσει τη διαφωνία ...
του για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και να παραιτηθεί. 


Ο κ. Σακελλαρίδης εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε κρατήσει αποστάσεις τόσο από την κυβερνητική πολιτική, όσο και από τον υπόλοιπο στενό πυρήνα του πρωθυπουργού, χωρίς όμως να έχει χάσει ουσιαστικά το κανάλι επαφής προσωπικά με τον Αλέξη Τσιπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες είχε φτάσει έντονη φημολογία στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος θα εκφράσει και δημόσια, με κάποιον τρόπο, την διαφοροποίησή του. Αυτό που γνώριζαν στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ότι ο κ. Σακελλαρίδης βρισκόταν κοντά στην απόφαση να απέχει από την σημερινή ψηφοφορία. 

Πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να το ξανασκεφτεί και έκλεισαν το τηλέφωνο. Ο κ. Σακελλαρίδης συζήτησε το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Μαντά. Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, αν και ήταν δύσκολες, ιδίως με τον κ. Τσακαλώτο, καθώς τους δύο άνδρες τους ενώνει στενή φιλία. 

Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός από την Τουρκία και ζητώντας να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, πληροφορήθηκε πως η φημολογία περί παραίτησης ή αποχής του κ. Σακελλαρίδη από την ψηφοφορία έχει ενταθεί. Παράλληλα είχε λάβει στο κινητό του τηλέφωνο ένα μήνυμα από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τότε, ο πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε ο ίδιος με τον βουλευτή. Συζήτησαν ξανά το θέμα και ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε πως του είναι αδύνατον να συνεχίζει να στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα. Τελικά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συμφώνησαν πως δεν μένει άλλη λύση παρά να παραδώσει την έδρα.

Ο κ. Σακελλαρίδης μετά από λίγη ώρα ανακοίνωσε την παραίτησή του, ενώ λίγο πιο πριν είχε πληροφορηθεί την κυβερνητική ανακοίνωση. 

Τσίπρας και Σακελλαρίδης, αν και είχαν σταματήσει να συνεργάζονται μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τη θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου είχαν κρατήσει καλές επαφές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου ο κ. Σακελλαρίδης βρισκόταν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, απ' όπου παρακολούθησε τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με τους Νίκο Παππά, Άγγελο Τσέκερη, Θόδωρο Μιχόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλου κα. 

Ωστόσο η επιλογή που έκανε μετά την επίτευξη της συμφωνίας του Ιουλίου να απομακρυνθεί από το κυβερνητικό σχήμα δεν είχε αλλάξει. Τότε ο κ. Σακελλαρίδης είχε αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις από την υποστήριξη της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, καθώς δυσκολευόταν να το υποστηρίξει δημόσια. Ήδη από την εβδομάδα του δημοψηφίσματος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφευγε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ αργότερα αρνιόταν να δώσει συνεντεύξεις, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες προεκλογικές τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Σακελλαρίδης δεν έκρυβε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να υποστηρίξει οποιοδήποτε μνημονιακό νομοσχέδιο, αν και εμφανιζόταν πρόθυμος να εκφραστεί υπέρ οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα άπτονταν άλλων θεμάτων, όπως, για παράδειγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα κα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τις κυβερνητικές επιλογές. Μετά την προκήρυξη των εκλογών είχε ανοίξει θέμα για το αν θα συμμετέχει σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εκείνος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσιπρα, αλλά και από ένα σημαντικό κομμάτι των "53+" κατά τις συναντήσεις στην εφημερίδα Εποχή, που εκείνη την εποχή ακόμα αποτελούσαν μια συμπαγής ομάδα, τελικά τον έπεισαν πως το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγάλο αν δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία.

Αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε διάφορες θέσεις. Η στάση του να μην συμμετέχει πουθενά δεν είχε αλλάξει. Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε υπουργικό χαρτοφυλάκιο βρισκόταν καθημερινά στη Βουλή, συμμετείχε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας επί ώρες, όσο λίγοι βουλευτές. Παράλληλα οργάνωνε την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, ενώ ο σκεπτικισμός για το οικονομικό πρόγραμμα εντεινόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου