24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Πλειστηριασμoί Πρώτης Κατοικίας – Φόροι στην τύχη

Αφού για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση νομοθετεί με τη διαδικασία ...

του κατεπείγοντος και οι «απλοί» βουλευτές δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια, παραθέτω ορισμένες σκέψεις για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα.

Ποιος άραγε δεν θυμάται το περίφημο ..προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»; Πάει κι αυτό. Το πουλόβερ των ψεύτικων υποσχέσεων ξηλώνεται μέρα-μέρα. Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς δεν θα υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά. 

Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί η Κυβέρνηση θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους συνεπείς δανειολήπτες αφού η αξία των ακινήτων τους θα μειωθεί δραματικά, παρότι προσπαθούν με κόπο και εξυπηρετούν υπό δύσκολες συνθήκες τα δάνειά τους.

Αυτή η ρύθμιση έχει την υπογραφή της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι το καλύτερο – μέχρι στιγμής – παράδειγμα διαχειριστικής ανεπάρκειας. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να υπερασπιστούν μια έτοιμη δική μας ρύθμιση. Απ’ ότι φαίνεται ούτε γι’ αυτό δεν είναι ικανοί.

Και βέβαια, η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι οινοπαραγωγοί. Άλλη μια παραγωγική ομάδα που αιφνιδιάστηκε χωρίς διάλογο, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση. Μάλλον διαφεύγει του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ότι καμία Ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει επιβάλλει Ειδικό Φόρο στο κρασί. 

Έχει αξία να δούμε πως θα τεκμηριώσουν την επιλογή αυτή σε 200.000 αμπελουργούς, 700 και πλέον οργανωμένα οινοποιεία και 20.000 άμεσα εργαζόμενους στο χώρο της οινοποιίας. Είναι και αυτό, άραγε, ένα σκληρό αλλά δίκαιο μέτρο, όπως υποσχέθηκαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό; Ή μήπως να περιμένουμε «tweet» από τον κ. Καμμένο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την ρύθμιση, όπως έγινε με τις μικροζυθοποιίες;

Απ’ ότι φαίνεται, άλλωστε, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγκρουστεί μετωπικά – όχι με τα συμφέροντα και τη διαφθορά όπως συχνά λέει – αλλά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας. Η χθεσινή «υποδοχή» των αγροτών είναι ενδεικτική του πανικού στον οποίο έχουν περιέλθει.


Θα μείνουν στην ιστορία ως η Κυβέρνηση που κατέστρεψε την αγροτική οικονομία, τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, με μια ακατανόητη και αχρείαστη φορολογική πολιτική. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποια ισοδύναμα θα τάξουν αυτή την φορά για να βγουν προσωρινά από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου