24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΦΡΟΥΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ... ΝΤΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ!!!

Από τα πλεον απίστευτα που διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό. Φρουρά της ΕΥΠ είχε μπει τις δραματικές μέρες του περασμένου καλοκαιριού στο Νομισματοκοπείο, όπως γράφει..
σήμερα η ιστοσελίδα... tvxs.
Η ιστοσελίδα που αναφέρει πως επικαλείται «αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες» γράφει ότι όταν ο Τσίπρας πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να αναλάβει τότε να φρουρεί το σημείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται, στη πραγματικότητα, για το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το tvxs αναφέρει ότι ζήτησε σχόλιο για το θέμα από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες απάντησαν: «Ουδέν σχόλιο». 



Μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί για τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο (σ.σ. σε αυτά είχε αναφερθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το διάστημα που ήταν υπουργός Περιβάλλοντος) και δημιουργίας ενός άτυπου διπλού νομίσματος. «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. 

Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους. Όσο τηρούμε τις υποσχέσεις μας θα είναι θλιβερή μειοψηφία όσοι επιμένουν ακόμη στο Grexit» είπε χαρακτηριστικά. 

Τα λόγια του κ. Στουρνάρα περί παραγόντων του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί προκάλεσαν ερωτηματικά, αναφορικά με το ποιους εννοεί. Κύκλοι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνουν ότι η μόνη επικοινωνία ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενώ δεν υπήρξε καμία επαφή ή επικοινωνία με τους Κώστα Σημίτη και Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου