24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

....ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο πρόσφατα για «σκευωρία»



ΑΧ  ΚΥΡΙΕ  ΣΑΜΑΡΑ  ΜΟΥ....ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει ...καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή. Αν καταβάλει τα χρήματα, δεν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ η δικογραφία που σχηματίστηκε...
για τον Σταύρο Παπασταύρου, δικηγόρο και στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η υπόθεση αφορά χρήματα που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για την υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα για ποσό 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC.

Τώρα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία -όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε, μετά τον έλεγχο που διενήργησε στο λογαριασμό του κ. Παπασταύρου το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο πρόσφατα για «σκευωρία» σε βάρος του, με στόχο -όπως είπε- να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Αναφέρει ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του και ότι ο ίδιος είχε ρόλο πληρεξούσιο σε trust που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Τον ισχυρισμό μάλιστα αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή, εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί και είχε καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων το περασμένο καλοκαίρι (φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου η δικογραφία παίρνει το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή. Αν καταβάλει τα χρήματα, δεν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. 

Πάντως, η νομοθεσία του παρέχει το δικαίωμα, ακόμα και αν πληρώσει, να προσφύγει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων αμφισβητώντας την επιβολή του προστίμου. Αν δικαιωθεί, τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα υποχρεωθεί να του επιστρέψει το ποσό που κατέβαλε

Αντίθετα, αν δεν πληρώσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, τότε θα του ασκηθεί ποινική δίωξη και θα παραπεμφθεί σε ποινικό δικαστήριο, για να δικαστεί. 




Ανακοίνωση του Σταύρου Παπασταύρου

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπασταύρου αναφέρει ότι πληροφορήθηκε «από δημοσιογραφικούς κύκλους» ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο από τις φορολογικές αρχές, ωστόσο όπως επισημαίνει: «Το αξιοπερίεργο έως και τραγικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν μου έχει κοινοποιηθεί ο κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οριστικός καταλογισμός του προστίμου».

Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την επιβολή προστίμου σε βάρος του, κατά παράβαση κάθε τεκμηρίου αθωότητας. «Σε ποιο κράτος δικαίου ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ονομαστικό καταλογισμό, προτού αυτός συμβεί;» διερωτάται ο ίδιος και συμπληρώνει: « Να γιατί, η δίωξη μου και πολιτική και προμελετημένη είναι».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου, αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό και ότι το πρόστιμο του καταλογίζεται «με βάση ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης excel, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάσθηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως ελεγχόμενο».

Σύμφωνα με τον κ. Παπασταύρου, «το excel δεν έχει σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση».
Ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «η επιβολή του προστίμου αποτελεί απόπειρα ηθικής και επαγγελματικής του εξόντωσης», η οποία όπως λέει «θα καταπέσει στα δικαστήρια». Κάνει επίσης λόγο για μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος του την οποία – όπως λέει – θα καταρρίψει προσφεύγοντας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια!

«Η στοχοποιήση και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων με κατασκευασμένα και ανυπόστατα «στοιχεία», κατά παράβαση των θεμελιωδών δικονομικών αρχών της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας, είναι ανήθικο χτύπημα σε βάρος κάθε πολίτη, σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας και της ευνομίας» τονίζει ο κ. Παπασταύρου και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι μαζί με το ψευδοηθικό πλεονέκτημα, έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους, κατασκευάζοντας ενόχους. Αυτό που αδίστακτα κάνουν σε μένα, είναι έτοιμοι να το κάνουν σε βάρος κάθε αντιπάλου τους. Και δεν θα τους περάσει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου