24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Η απάντηση του Τσίπρα στον Σόιμπλε για το ΔΝΤ - ΒΙΝΤΕΟ




Κόντρα σε υψηλούς τόνους είχαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Γερμανός ..
υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αφορμή αποτέλεσε το θέμα του ΔΝΤ και η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.


«Αν αλλάξουν τα πράγματα και δεν συμμετέχει το ΔΝΤ πρέπει να πάω πάλι στο γερμανικό κοινοβούλιο να ζητήσω την έγκρισή του. Και ο καθένας στη Γερμανία θα με ρωτούσε αν τρελάθηκα. Γιατί θα πήγαινα κρατώντας στο χέρι ένα αναμμένο κερί, μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο δυναμίτες» είπε ο κ. Σόιμπλε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.


«Δεν είμαι ούτε εγώ οπαδός της άποψης ότι πρέπει κανείς να επιχειρεί να ανάψει ένα κερί μέσα σε ένα δωμάτιο με δυναμίτες. Όμως δεν είμαι και οπαδός της άποψης ότι πρέπει κανείς, εξαιτίας αυτού του λόγου, να βρίσκεται διαρκώς στο σκοτάδι. Η καλύτερη λύση είναι να απομακρύνει από το δωμάτιο τους δυναμίτες και μετά να ανάψει το κερί» του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Αυτό είναι το πρόβλημα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ» συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, που είναι παρούσα και ο υποφαινόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν και τόσο υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ αρχικά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν υπέρ της συμμετοχής και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο».


«Είναι γνωστό ότι δεν είχαμε όλοι την ίδια άποψη στην Ευρώπη για το ρόλο και τη σημασία της συμβολής του Ταμείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όχι γιατί σνομπάρουμε το Ταμείο, αλλά κάποιοι πιστεύαμε ότι η Ευρώπη μπορεί μόνη της να κάνει καλά τα πράγματα. Εύχομαι και ελπίζω οι διαφωνίες των τριών διαφορετικών θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω καθυστερήσεις» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου